Ahogy a Nobel-díjat magát is sok titok lengi körül, úgy a menüt is. A nyilvánosság számára az este hét órai kezdésig, míg a vendégeknek egészen addig, míg helyet nem foglaltak fél órával a kezdés előtt, titkos volt a menü.
A vacsorát a nyugati országrészről – a tenger mellől – származó séf állította össze, aki először kapott megbízást arra, hogy a Nobel-bankett vacsoráját összeállítsa.
Az előkészítő munka hónapokig tartott, és csak azt lehetett tudni, hogy a tenger ihlette.
Az előétel sárga cékla volt, amit tengeri fűvel együtt sütöttek, vajas, kapormagszósszal és kaviárral tálaltak, amihez Shaman Rosé Grnad Cru Champagne járt.
A Nobel vacsorák történeténben először volt kizárólag hal a menün.
A konyhán 44 szakács és cukrász dolgozott közel egy héten keresztül, hogy vasárnap este minden tökéletesen sikerüljön és mintegy kétszáz pincér szolgálta fel az ételeket és italokat.
A főétel királyrákkal töltött tőkehal filé volt, karalábé tekerccsel, tőkehallal és királyrákkal töltött kosár, ecetes hagymával, gombával tálalva, amit téli és nyári pácolt zöldségekkel és grillkagylós szósszal tálaltak.
A halat és a tenger gyümölcseit nem kedvelők nem jártak jól, mert a főmenűben kizárólag ilyenek voltak, az egyetlen alternatíva a vegetáriánus főétel.
A desszertnek a halat nem kedvelők is örülhettek. A záró fogást második éve összeállító cukrászt az észak gyümölcse, a vörösáfonya ihlette. Sült csokoládé krémet kompóttal, vörösáfonyával komponálta össze, de a szószba is jutott a gyümülcsből, ami mellé tejszínes parfé is került.