A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Deutsch Tamás: Nekünk kell kiállnunk a nemzeti érdekeinkért! + videó

Európa gondban, bajban van, és a brüsszeli politikában gyökeres változásra van szükség. A Hír TV Napi aktuális című műsorában beszélt Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-listavezetői feladatairól.

Forrás: Hír TV2024. 02. 24. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

…Ez egy roppant megtisztelő pillanat az életemben

– mondta el Deutsch Tamás a Hír TV-ben, miután őt jelölte a Fidesz–KDNP listavezetőnek az EP-választáson. 

Hozzátette, tisztában van vele, hogy a jelölő szervezetek, pártok, pártkoalíciók összesen 63 jelöltet szerepeltethetnek a listáikon, de a legintenzívebben a lista első 21 helyezettje fog szerepelni. Ha úgy tetszik, én az egyenlők között vagyok az első, tette hozzá. 

„Egy olyan világos, határozott kampányt szeretnénk csinálni, ami garanciáját adja annak, hogy sok millió magyar polgár biztos lehet abban, hogy a magyar érdekeket határozottan és következetesen képviselők lesznek továbbra is a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői.”

Mi magyar európai parlamenti képviselőként a magyar nemzeti érdekeket szeretnénk az európai politikában és döntéshozatalban megjeleníteni, ha kell, konfliktusok és viták árán is, hangsúlyozta.

Nem szeretem azt az álláspontot, ha a nézeteltérések mentén zajló politikai vitát feleslegesnek tekintik. Ki a búbánat fog kiállni a magyar érdekekért, ha nem a magyar európai parlamenti képviselők? Ki a búbánat fog kiállni az Európai Tanácsban, ha nem a magyar kormány?

Az az alaphelyzet, mutatott rá a politikus, hogy Brüsszelben alapvető, gyökeres változásra van szükség. Mindaz, ami ma Brüsszelben zajlik, az egyetlen európai uniós országnak és államnak sem kedvez. Gazdasági visszaesés tapasztalható és egyre mélyebben bonyolódik bele az Európai Unió az ukrán konfliktusba úgy, hogy láthatóan a katonai megoldás az lehetetlen.

Európának egy határozott békepárti megoldást kellene képviselnie, tette hozzá. A migrációnak szabad utat engedő új migrációs paktumot még a választások előtt át akarják erőltetni, és a legőrültebb ideológiai nyomásgyakorlást látjuk a jogállamisági dzsihád keretében és a genderideológiai őrületek kapcsán. Ezzel kapcsolatban is határozott kiállásra van szükség.

 

Arra számítok, hogy a Fidesz és a KDNP komoly győzelmet fog aratni június 9-én, és a jobboldali előretörés kapcsán markáns szuverenista, a nemzeti érdekek mentén kiálló konzervatív parlamenti frakciók tudnak létrejönni.

A svéd és a finn képviselők negatív megnyilvánulásairól szólva azt hangsúlyozta, hogy reményei szerint az Európai Unióban és a NATO-ban is a közös szempontok fognak érvényesülni.

 

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.