A fiatal migránsok szerint a Korán a törvények felett áll

Németországban már az iskolákban is egyre nagyobb teret kap az iszlám, egy felmérés szerint a fiatalok jelentős többsége úgy gondolja, hogy a Korán a német törvények felett áll.

2024. 04. 23. 17:34
A migránsok már az iskolákban is átveszik az uralmat (Fotó: Anadolu via AFP/Selcuk Acar)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvéleményben és a politikai színtéren is elborzadva reagáltak egy tanulmányra, amely szerint Alsó-Szászországban a diákok a Koránt a német törvények fölé helyezik. Az alsó-szászországi kriminológiai kutatóintézet (KFN) által végzett felmérésben a válaszadók 67,8 százaléka értett egyet azzal az állítással:

A Korán szabályai fontosabbak számomra, mint a németországi törvények.

Emellett a megkérdezettek majdnem fele (45,8 százalék) azt mondta, hogy egy iszlám teokrácia lenne a legjobb államforma. Az intézet mintegy 8500 alsó-szászországi kilencedikes diákot kérdezett meg, köztük mintegy háromszáz muszlimot. A felmérés szerint minden ötödik muszlim diák iszlamista beállítottságú. Az iszlám érvényesítésére és terjesztésére irányuló erőszakot 18,1 százalékuk tartotta indokoltnak. A szerzők azonban megjegyezték, hogy az elemzés nem tekinthető reprezentatívnak.

Christoph de Vries kereszténydemokrata parlamenti képviselő a Bild című lapban óva intett a diákok szisztematikus indoktrinálásától.

A tanulmány megmutatja, milyen mély nyomokat hagyott már Németországban a politikai iszlám. A gyerekek nem születnek ilyen attitűdökkel. A multikulturalizmus már rég megbukott. Világosságra és következetességre van most szükség, ha meg akarjuk állítani az intoleránsok előretörését

– követelte a belügyi szakértő. 

Párttársa, Karin Prien schleswig-holsteini oktatási miniszter sokkolónak nevezte az eredményeket. A lapnak elmondta: 

A demokratikus értékek tanítása nyilvánvalóan nem működik, ami a társadalmi kohézió megcsúszásával fenyeget. A családok, az iskolák, az állami politikai nevelési központok és nem utolsósorban a mecsetközösségek ifjúsági munkája felelősek ezért. A politikusoknak kritikusan kell szemügyre venniük az olyan közösségi hálózatokat is, mint a TikTok.

Ksenija Bekeris szociáldemokrata hamburgi iskolai szenátor ugyanígy reagált. Szerinte most az iskolai demokráciaoktatás egyértelmű megerősítésére van szükség.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, januárban vált ismertté, hogy az észak-rajna–vesztfáliai Neuss egyik iskolájában iszlamista fiatalok úgynevezett saríarendőrséget alapítottak, és a jelek szerint többször is nyomást gyakoroltak tanáraikra és osztálytársaikra, hogy a mindennapokban vessék alá magukat az iszlám törvényeknek. Állítólag azt is követelték, hogy a tanórákon is alkalmazzák a saría törvényeit. Egy hónappal később a kölni rendőrség hasonló eseteket hozott nyilvánosságra.

Borítókép: A migránsok már az iskolákban is átveszik az uralmat (Fotó: Anadolu via AFP/Selcuk Acar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.