Deutsch Tamás: a brüsszeli változás első eleme az, hogy le kell csapolni a korrupció mocsarát

Deutsch Tamás a Hír TV Napi aktuális című műsor vendége volt, ahol a kormánypártok Európai Parlamenti képviselője a Fidesz-KDNP Európa Parlamenti listájáról, valamelyik pártcsaládhoz való csatlakozásról, a brüsszeli korrupcióról és Magyar Péterről is beszélt.

Forrás: Hír TV2024. 04. 05. 22:03
Tamas Deutsch, head of the Fidesz delegation to the European Parliament, speaks at the congress of the Fidesz Hungarian Civic Alliance Federation at Hungexpo, Budapest, November 18, 2023. (Photo: MTI/Szilard Kosticsak)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödik Európai parlamenti ciklus élé néznek a magyar polgárok bizalmával megválasztott képviselők. 

Én úgy látom, hogy a legnehezebb a legdurvább, a Brüsszelből Magyarország ellen irányuló legkeményebb támadások ciklusa, évei következnek.

– mondta Deutsch Tamás a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

Az volt a Fidesz országos szervezetének elsődleges szempontja, hogy egy olyan csapat álljon össze, amely folytatja azt az építő hagyományt, hogy a Fidesz és a KDNP listája nyeri meg az Európai Parlamenti választásokat Magyarországon. Másrészt olyan csapatra van szükség, ami – mindazok mellett, hogy győztes – ezeknek a kihívásoknak, a hihetetlenül durva, a magyar szuverenitás, a közös szabadságunk ellen Brüsszelből kiinduló támadások kivédésében, elhárításában tud majd eredményeket elérni – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP Európa Parlamenti képviselője.

Deutsch Tamás a Fidesz-KDNP EP-listájával kapcsolatban elmondta: a listán vannak tapasztalt, már több Európai Parlamenti ciklusban tudást, kapcsolatrendszert, tapasztalatot szerzett képviselők is és vannak kiváló új jelöltek a listán. Nagyon fontos az is, hogy már a harmadik alkalommal a Fidesz és a KDNP listája nemzeti lista. Minden olyan határon túli magyar nemzeti közösségnek, ami olyan ország területén él, amely ország nem tagja az Európai Uniónak, a képviselői ott vannak a Fidesz-KDNP listáján, bejutóhelyen vannak ott és tudják a saját nemzeti közösségük, de az országuk érdekeit is képviselni.

Nagyon fontos üzenete van annak, hogy az elképesztő ideológiai őrültségből kiinduló méregzöld ideológia brutális támadást intézett az európai gazdák ellen, az európai agrárgazdaság ellen, ezért volt, hogy Nyugat-Európában a gazdák fellázadtak. Fontos, hogy a következő évek egyik leglényegesebb kérdésében a gazdák érdekeinek képviseletében és megvédésében az egyik legkiválóbb, a gazdatársadalom bizalmát élvező közéleti ember ott lesz az Európai Parlamentben, Győrffy Balázs személyében, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, jelenlegi Országgyűlési képviselő – hozta példának Deutsch Tamás.

Egy olyan csapat a Fidesz-KDNP EP-listája, ahol a szaktudás és a harckészség egyszerre van meg, megvan a megfelelő tudásuk, hogy túljárjanak az őket támadók eszén

– hangsúlyozta az EPképviselő. Hozzátette: a feladataz elvégzésében az első lépcső, hogy megnyerjék a választást, hogy hozzá tudjanak járulni a Brüsszelben nélkülözhetetlen gyökeres változáshoz.

Deutsch Tamás az Európai Parlamentben lévő pártcsaládok valamelyikéhez való csatlakozásról elmondta: a választások után egy nappal már mindenki ismerni fogja az eredményeket. Azok a konzultációk, eszmecserék, tárgyalások amik jelenleg zajlanak, ekkor nagy lendületet fognak kapni. 

Én bízom abban, hogy ez az a régóta várt esély és lehetőség, amelyik a jobboldali megerősödést, jobboldali előretörést, akár jobboldali szuverenista áttörést hozhatja el az Európai Parlamentben

– mondta, majd hozzátette: ha ez az esély valóra válik, ilyen sikerrel a hátunk mögött tudunk a partnereinkkel egyeztetni. 

Egy biztos, reményeik szerint a Fidesz az új parlamenti ciklusban egy nagy jobboldali konzervatív szuverenista frakcióban fogja végezni a munkáját

– hangsúlyozta az EP képviselő.

Érdemes tisztán látni, hogy a magunk mögött hagyott lassan több, mint fél évtizedben a brüsszeli bürokrácia, és annak is a kulcsintézménye, 

az Európai Bizottság azért próbál láttatni minden tagállami bokorban egy megbújó korrupciós ügyet, hogy a brüsszeli bürokráciát behálózó intézményesített, rendszerszintű brüsszeli korrupcióról eltereljék a figyelmet

– mutatott rá Deutsch Tamás. Hozzátette: a legnagyobb korrupció az Európai Unión belül Brüsszelben van.

A kormánypártok EP listájának vezetője példaként hozta fel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének ügyét, ahol egy sok-sok milliárd eurós üzletet egy magán SMS-ben kötött meg egy nagy gyógyszergyártó céggel a Covid elleni vakcinák beszerzését illetően.

Míg ők folyamatosan rajtunk is és másokon is folyamatosan még bonyolultabb, még bürokratikusabb közbeszerzési szabályokat kérnek számon, addig ők gond nélkül ezt csinálják – hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás. Hozzátette: 

Úgy tűnik ez a XXI. századi progresszív közbeszerzés, hogy küldök egy SMS-t (...) és így szereznek be árucikkeket, ez valami egészen elképesztő súlyos korrupció gyanúját veti föl. Azt lehet mondani, hogy a brüsszeli változásnak az egyik első eleme az, hogy le kell csapolni a korrupció mocsarát. 

Magyar Péternek leginkább ezt az üzenetet kéne meghallania, hogy „forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez” – mondta Deutsch Tamás Magyar Péterről. 

Komolyabban szólva a helyzet a napnál is világosabb, van egy baloldali nézeteket, gondolatokat hangoztató ember, egy igazi dollárbaloldali, aki maga mondta el, hogy ő egy mély liberális, balliberális meggyőződésű ember

– mutatott rá az EP képviselő, aki hozzátette: ez nem vádaskodás, ő egy baloldali politikus.

Márki-Zay Péter összes lejárt szavatosságú, rettenetes baloldali szövegét kukázza ki, olvassa föl és hangoztatja ezeket saját gondolatok teljes hiányában. A másik oldalról pedig beleillik a személyisége, az eddigi viselkedése abba ,hogy 

ez a dollárbaloldal erőszakos.

– fejtette ki Deutsch Tamás.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.