Így mosdatják az erőszakos migránsokat Nyugat-Európában

Nemi erőszak, verekedés, késelés, gyilkosság – Nyugat-Európában ma már szinte mindennaposak az ilyen esetek, a legtöbb esetben pedig migránsok felelnek ezekért a bűncselekményekért. Bevált szokás azonban, hogy kitoloncolás vagy börtönbüntetés helyett egy sokkal enyhébb büntetést kapnak.

2024. 04. 11. 4:50
Migránsokat igazoltatnak a rendőrök Franciaországban (Fotó: AFP/Sameer Al-DOUMY)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi hetekben számos olyan esetről adott hírt a nemzetközi sajtó, amelyek arról szóltak, hogy migránsok megvertek, megerőszakoltak, esetleg megkéseltek ártatlan civileket. Ahelyett azonban, hogy kitoloncolnák az erőszakos bűnöző migránsokat vagy börtönbe zárnák, inkább megpróbálják mentális betegnek beállítani, így akár egy gyilkosságot is megúszhat egy bűnöző annyival, hogy pszichiátriai kezelésre küldik.

Ez az eljárás egy bevett szokás Nyugat-Európában, ha ugyanis sikerül bebizonyítani egy agresszív radikális támadóról, hogy mentális betegsége miatt követte el a bűncselekményt, akkor az eredeti büntetését jelentősen enyhíteni tudják. Így kitoloncolni sem kell az országból a bevándorlókat, és a közfelháborodást is csillapítani tudja a hatóság.

Számos olyan támadás és gyilkosság történt már Nyugaton, amelyeket radikális iszlamisták követtek el, és később mentális betegséggel próbálták leplezni a bűncselekményeket.

Így sikerült megakadályozni a súlyos büntetését annak a fiatal szomáliai férfinak, aki még 2021 nyarán Würzburgban késelt halálra három nőt egy bevásárlóközpontban. Bár a tanúvallomások szerint a gyilkos bevándorló a támadás közben Allahot dicsőítette, az ügyészek szerint ez nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy vallási hátterű indítéka volt a migránsnak.

Franciaország még a szomszédját is felülmúlja a muszlim radikálisok mosdatásában. 2017-ben egy muszlim férfi meggyilkolt egy 65 éves zsidó óvodaigazgatót. A támadó éjszaka betört Sarah Halimi harmadik emeleti lakásába, majd brutálisan megverte, miközben Allahot dicsőítette. A fiatal férfi ezután a lakás ablakán kilógatta az idős nőt, majd ledobta az utcára, miközben az áldozat könyörgött az életéért. A hatóságok többször is megjegyezték, hogy a dohányzás úgynevezett „pszichotikus zavart” okozott a muszlim támadónál, és szakértői kezelésre kötelezték. Az eset óriási tüntetéshullámot eredményezett Franciaországban.

Mohamed Salmene Lahouaiej-Bouhlel egy teherautóval belehajtott a Bastille napját ünneplő tömegbe Nizzában még 2016-ban. A támadásban 86-an meghaltak és több százan megsérültek. Az eset után a támadó családja és a média azt hangoztatta, hogy a férfi mentálisan beteg volt. Az NBC tévécsatorna pedig azt állította, hogy a nizzai elkövető nem volt dzsihadista, annak ellenére, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet magára vállalta a tömeggyilkosságot.

Egy évvel korábban Dijon városában is gázolásos terrortámadás történt. Egy férfi a kisteherautójával a város több pontján az emberek közé hajtott, miközben Allahot dicsőítette, késsel hadonászott és azt kiabálta, hogy Palesztina gyermekeinek nevében jár el. Bár senki sem vesztette életét a támadásokban, többeknek maradandó sérülést okozott. A helyi ügyész akkor azt állította, hogy az incidens nem állt összefüggésben terrorizmussal, az elkövetőnek pedig nem voltak vallási indítékai, csupán mentális zavarban szenvedett.

Borítókép: Migránsokat igazoltatnak a rendőrök Franciaországban (Fotó: AFP/Sameer Al-Doumy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.