Ez ma Németország: a kiutasítás elleni tiltakozást jutalmazzák

Alsó-Szászország befogadó hatósága azért jutalmazott egy elutasított erőszakos migránst, amiért az erőszakkal akadályozta meg a kitoloncolását.

Forrás: Junge Freiheit2024. 08. 22. 14:26
Egy rendőrt látnak az észak-németországi Hamburg Iszlám Központjának otthont adó "Kék mecset" előtt 2024. július 24-én.
Egy rendőrt látnak az észak-németországi Hamburg Iszlám Központjának otthont adó "Kék mecset" előtt 2024. július 24-én. Fotó: Stringer Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alsó-szászországi befogadó hatóság utasította a szövetségi rendőrséget, hogy engedjen szabadon egy erőszakos migránst. A 38 éves elefántcsontparti férfi a düsseldorfi repülőtéren állt ellen a kitoloncolásának, írta meg a Junge Freiheit.

„Amennyiben az érintett személy megpróbál ellenállni a kitoloncolásnak (aktív/passzív ellenállás), szabadon engedhető, és önállóan utazhat vissza a számára kijelölt szálláshelyre” – áll az alsó-szászországi állami befogadóközpont levelében.

Ha az intézkedés nem vezet eredményre, a hatóság arra kérte a szövetségi rendőröket, hogy „küldjék meg a kitoloncolási okmányokat az illetékes bevándorlási hatóságnak”.

Az akció során az afrikai migráns két szövetségi rendőrt is súlyosan megsebesített, egyiküket fejbe vágta, a másikat pedig megharapta. Mindkettőjüket mentőautóval kórházba szállították. A rendőrök ezután az illegális bevándorlót a bíró elé állították, aki elrendelte az őrizetbe vételét.

A befogadó hatóság azonban utasította a szövetségi rendőrséget, hogy engedjen szabadon egy erőszakos migránst. 

Rendőrszakszervezet: „A szövetségi kormány nem törődik a kitoloncolásokkal”

A Német Rendőrszakszervezet (DPolG) helyettes vezetője, Manuel Ostermann élesen bírálta az esetet.

„Ez egy újabb csőd” – mondta a Bildnek.

„Nem ez volt az első eset, hogy a támadó ellenállt a kitoloncolásnak. Ha a migránsok ellenállásukkal kibújhatnak a kitoloncolás alól, akkor a jogállamiság abszurd formalitássá válik” – fogalmazott.

A szakszervezeti vezető szerint a szövetségi kormány és a belügyminiszter sem veszi komolyan ezt a fontos kérdést, amely Németország tehetetlenségét mutatja.

A helyzet javítása érdekében Ostermann féléves őrizetbe vételt és további férőhelyeket követelt a kitoloncolásig tartó őrizethez. Azt is kérte, hogy a kitoloncolásokért való felelősséget a szövetségi rendőrségre ruházzák át.

Borítókép: Egy rendőr az észak-németországi Hamburg Iszlám Központjának otthont adó Kék mecset előtt 2024. július 24-én (Fotó: AFP/Stringer)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.