Most a Demokrata Párt a cenzúra pártja és Európában sincsen szólásszabadság

Átrendeződés zajlik az amerikai politikai életben – hívta fel a figyelmet Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt a Tucker Carlson konzervatív véleményvezérnek adott interjújában. A Demokrata Párt az elit pártjává vált, és a háborút és a cenzúrát szorgalmazza, utóbbi pedig összeegyeztethetetlen a demokráciával.

2024. 08. 27. 9:33
Robert F. Kennedy Jr. interjút adott Tucker Carlsonnak
Robert F. Kennedy Jr. interjút adott Tucker Carlsonnak
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze napokkal azután, hogy bejelentette, felfüggeszti kampányát tíz fontos csatatérállamban és támogatásáról biztosította Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét, interjút adott Tucker Carlson konzervatív véleményvezérnek Robert F. Kennedy Jr. független amerikai elnökjelölt.

Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt kezet fog az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án
Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt kezet fog az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

Mind Kennedy, mind Trump gyakorlatilag az egész életét az amerikai uralkodó osztályban töltötte, ennek ellenére, nagy kockázatot vállalva döntöttek úgy, hogy kimondják, hogy ez az uralkodó osztály korrupt – utalt a két elnökjelölt közös pontjára Tucker Carlson a beszélgetés elején.

Robert F. Kennedy Jr. kifejtette, hogy véleménye szerint nagy átrendeződés zajlik az amerikai politikában, mind a két nagy párt jelentős változáson megy keresztül. A Demokrata Párt, amely régen a szegények és a munkások pártja volt, mostanra az elit pártja lett, szinte az összes nagy pénzügyi, technológia és gyógyszeripari cég beállt mögé.

Jelenleg Washingtonban az állam és a vállalatok korrupt egyesülése zajlik

– mutatott rá a független elnökjelölt.

Kennedy bírálta Kamala Harris alelnököt, amiért a közel negyven nap alatt, amióta Joe Biden visszalépése után elnökjelölt lett, egyetlen interjút sem adott. Trump ellenben nem ijed meg az interjúktól, olyanoknak is nyilatkozik, akik nem túl hízelgő hangnemben írnak róla. A független elnökjelölt emlékeztetett, hogy apja, Robert Kennedy igazságügyi miniszter és nagybátyja, John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök mindketten az eszmék ütköztetésének hívei voltak.

Emellett az is fontos volt számukra, hogyan látja a világ többi része az Egyesült Államokat. Korábban az ország a demokrácia mintaképe volt, most viszont ott tart, hogy megválasztottak egy demens embert a szabad világ élére, majd elnökjelöltté tettek valakit, aki nem képes arra, hogy interjút adjon, és megvédje az amerikai jövőképet – hangsúlyozta Kennedy.

A korábbi demokrata politikus nehezményezte, hogy a Demokrata Nemzeti Konvención korábbi CIA-igazgató és katonák is felszólaltak. Míg nagybátyja idejében a párt fő célja a béke megőrzése volt, a mostani demokraták háborúpárti, a katonai dominanciát hirdető szólamokat szajkóznak, olyanok a hangadók a Demokrata Pártban, mint például Antony Blinken, aki egyenesen a harmadik világháború felé vezeti az országot.

Ez okozta a katasztrófát az országunkban

– szögezte le Kennedy, az amerikai középosztályt sújtó problémákra és a totalitarizmus világszerte tapasztalható megerősödésére utalva.

A demokraták nem bíztak az emberekben, az előválasztást megkerülve kézi vezérléssel állítottak elnökjelöltet, még a látszatra sem ügyeltek – mondta Kennedy.

Most ők a cenzúra pártja

– szögezte le.

Márpedig cenzúra mellett nem lehet demokrácia, „ezek abszolút összeegyeztethetetlenek” – hangsúlyozta a független elnökjelölt. A cenzúra az első lépés a lejtőn a diktatúra felé.

Az amerikai alkotmánynak a szólásszabadságról szóló rendelkezése nem azért van, hogy a fősodor narratíváját védje, hanem hogy „megvédje azt a beszédet, amit senki sem akar hallani” – hívta fel a figyelmet Kennedy.

Amikor Tucker Carlson felhozta, hogy a Telegram vezérét, Pavel Durovot azért tartóztatták le Franciaországban, mert nem volt hajlandó cenzúrázni az alkalmazásban közzétett információkat, Kennedy így reagált:

Európában most már nincs szólásszabadság.

Az, hogy a kormányzat úgymond meg akarja védeni az embereket a „veszélyes” információktól, „nagyon lekezelő, de nagyon manipulatív és fondorlatos is”, valójában a demokrácia ellentéte – magyarázta Kennedy.

Szerinte Joe Biden elnöksége alatt a különféle kormányzati ügynökségek felhatalmazást kaptak, hogy a közösségi médiában kutakodjanak, hogy az emberek ne hallhassák azt, amit a kormányzat nem szeretne, hogy halljanak. Az ő közel egymillió követővel rendelkező Instagram-fiókját például annak ellenére függesztették fel hamis információ terjesztése miatt, hogy egyetlen olyan konkrét posztot sem tudtak felmutatni, amely egyértelműen ténybeli tévedést tartalmazott volna.

Az embereknek azt mondják, hogy a Google, a Facebook, az Instagram ingyen van. De ez nem igaz, mert az adataikkal fizetnek a szolgáltatásért – vetette közbe Carlson. Ezeket az adatokat pedig nem csak vállalatoknak, de kormányoknak akár külföldi kormányoknak is el lehet adni, a technológiai cégek pedig ezt meg is teszik.

Robert Kennedy szerint a törzsi szellem erősen bele van kódolva az emberekbe, ezért a saját csoportjukban kevésbé látják meg a problémákat. A polarizációt pedig csak fokozzák a közösségimédia-platformok algoritmusai, amelyek a világnézetüknek megfelelő, azt megerősítő információkat kínálják fel az embereknek.

Azzal, hogy korábbi demokrataként beállt Donald Trump mögé, Kennedy felégette maga mögött az összes hidat – vetette fel Tucker Carlson. Kennedy szerint ez nyilvánvaló döntés volt, de egyben nehéz is. Elsősorban a feleségét féltette, aki meggyőződéses demokrata. Ha ő nem adta volna áldását, nem tette volna meg ezt a lépést, de a családjával is konzultált – mesélte Kennedy.

Érdekes módon bár elsősorban Trump érdekeit sértette a független jelöltként való indulása, ő semmilyen formában nem próbálta akadályozni. Ellentétben a demokratákkal, akik annak ellenére több államban beperelték, és igyekeztek negatív információkat gyűjteni róla, hogy a kampánya az ő malmukra hajtotta a vizet.

Kennedy azért is állt be Trump mögé, mert úgy gondolja, ha Kamala Harrist megválasztják, az katasztrofális lenne a számára fontos ügyek, például az orosz–ukrán háború lezárása vagy a cenzúra feloldása szempontjából.

Mint elmondta, közvetlenül a Trump elleni merénylet után kereste meg egy szakértő, akivel mindketten kapcsolatban álltak, és másnap már találkoztak is. Technikailag továbbra is elnökjelölt, nem szüntette be a kampányát, csupán a tíz csatatérállamban függesztette fel – magyarázta Kennedy, hozzátéve, hogy azért fog dolgozni, hogy Trumpot megválasszák, és a megválasztása esetén az átmenetet levezénylő csapatban is helyet kap.
Borítókép: Robert F. Kennedy Jr. interjút adott Tucker Carlsonnak (forrás: képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.