Nincs rejtegetnivalója a Telegramnak

Betartja az uniós jogszabályokat a Telegram – írta közleményében az üzenetküldő platform. A kommüniké szerint a francia hatóságok által letartóztatott Pavel Durovnak, az alkalmazás társtulajdonosának nincs rejtegetnivalója.

2024. 08. 26. 6:53
Pavel Durov, a Telegram üzenetküldő alkalmazás orosz-francia milliárdos alapítója és vezérigazgatója
Pavel Durov, a Telegram üzenetküldő alkalmazás orosz-francia milliárdos alapítója és vezérigazgatója (Fotó: MTI/AP/Tatan Syuflana)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telegram betartja az uniós jogszabályokat, beleértve a digitális szolgáltatásokról szóló irányelvet is – írja közleményében az üzenetküldő platform, hozzátéve, hogy a moderálása az iparági szabványoknak megfelelő, és folyamatosan fejlődik.

Abszurd azt állítani, hogy egy platform vagy annak tulajdonosa felelős az adott platformmal való visszaélésekért

– szögezték le, hozzátéve, hogy a platform vezérigazgatójának, Pavel Durovnak nincs semmi rejtegetnivalója, és gyakran utazik Európába.

Mint arról beszámoltunk, a francia hatóságok letartóztatták Durovot, és a Telegramot érintő moderálás hiányával vádolják. Az üzenetküldő alkalmazást Brüsszel a hamis információk vírusszerű terjesztése miatt támadja.

Világszerte közel egymilliárd felhasználó használja a Telegramot kommunikációs eszközként és létfontosságú információk forrásaként. Várjuk a helyzet gyors megoldását. A Telegram mindannyiótokkal van

– zárult a platform közleménye.

Durov letartóztatását újabbak követhetik, ugyanígy járhat Elon Musk is – figyelmeztetett Alexander Vindman nyugalmazott alezredes, aki annak idején a Donald Trump volt elnök elleni vádemelés egyik koronatanújaként vált ismertté.

Bár Durov francia állampolgársággal rendelkezik, és a francia törvények megsértése miatt tartóztatták le, ennek szélesebb körű következményei vannak más közösségi médiumokra, köztük a Twitterre is. Egyre nagyobb az intolerancia a dezinformációs platformokkal és a rosszindulatú befolyásolással szemben, és egyre nagyobb az igény az elszámoltathatóságra. Musknak idegesnek kellene lennie

– vélekedett Vindman.

Durov letartóztatását több politikus és közéleti személyiség is elítélte. Robert F. Kennedy Jr. szerint a szólásszabadság védelmének szükségessége soha nem volt még ilyen sürgető.

A Telegram alapítójának letartóztatásáról és az ügy folytatásáról itt olvashat: https://magyarnemzet.hu/cimke/telegram-botrany-2

Borítókép: Pavel Durov, a Telegram üzenetküldő alkalmazás alapítója és vezérigazgatója, orosz–francia milliárdos (Fotó: MTI/AP/Tatan Syuflana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.