Felkavarta az indulatokat a Trump elleni újabb merényletkísérlet

Felháborította a republikánusokat, de még a demokrata vezetők is elítélték a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni újabb merényletkísérletet.

2024. 09. 16. 7:16
FBI ügynökök a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlet helyszínén, a floridai Mar-a-Lagóban (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban a Donald Trump volt elnök, republikánus elnökjelölt elleni újabb merényletkísérlet. A politikai spektrum mindkét oldaláról elítélték az incidenst.

Tájékoztatást kaptam arról, hogy lövések dördültek Trump volt elnök és floridai birtokának közelében, és örülök, hogy biztonságban van. Az erőszaknak nincs helye Amerikában

– írta Trump demokrata riválisa, Kamala Harris alelnök a közösségi médiában.

Hasonlóan fogalmazott Joe Biden jelenlegi amerikai elnök is, aki megkönnyebbült, hogy elődjének nem esett baja, és hangsúlyozta, hogy politikai erőszaknak vagy bármilyen erőszaknak nincs helye Amerikában.

A republikánusok szerint viszont épp a demokraták Trump elleni gyűlöletkampánya adja a muníciót az ilyen esetekhez.

Ennek a Trump elnök elleni retorikának, ennek a narratívának, hogy ő lesz a következő diktátor, hogy ő a következő Hitler, véget kell vetni. Elég volt. És amikor ez a narratíva, hogy Trumpot minden eszközzel meg kell állítani, a baloldalról, a médiából, sőt a választott tisztségviselőktől is ez érkezik, akkor senkit sem lephet meg, hogy ezek az emberek radikalizálódnak, és ilyen akciókat hajtanak végre

– idézi Mike Waltz floridai republikánus képviselő szavait a Politico hírportál.

Továbbra is megpróbálják majd megölni Trumpot. Ez még csak a kezdet. Ennek csak akkor lesz vége, ha novemberben győzünk

– hívta fel a figyelmet Charlie Kirk amerikai konzervatív politikai aktivista az X-en.

Ron DeSantis floridai kormányzó (aki korábban Trump egyik ellenfele volt a republikánus elnökjelöltségért folyó versengésben) bejelentette, hogy állama a szövetségi nyomozástól független vizsgálatot indít annak megállapítására, hogy a fegyveres férfi hogyan juthatott a volt elnök közelébe – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Maga Donald Trump a saját közösségi felületén megköszönte a jókívánságokat, és köszönetet mondott a titkosszolgálat ügynökeinek a kiemelkedő munkájukért.

 

Borítókép: FBI-ügynökök a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlet helyszínén, a floridai Mar-a-Lagóban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.