Megdöbbentő felvételek a migránsok miatt no-go zónává alakult szabadkai erdőből + videó

Elhagyott migránstanyák, gyógyszerek és szemét a magyar határ mellett. Sokkoló látvány fogadja a Szabadka melletti erdők látogatóit. A helyiek éveken át nem mertek a magyar határkerítés közvetlen közelébe menni. Az no-go zónának számított a migránsok és a fegyveres embercsempészek miatt. A magyar határvédelemnek és a szerb rendőrség akciójának köszönhetően egyelőre nyugalom van az erdőben, az elmúlt időszak eseményeit viszont szemétkupacok, ruhák, elhagyott bankkártyák és elnéptelenedett migránstáborok jelzik.

2024. 10. 02. 10:01
Migránstanya hűlt helye Szabadkán (Fotó: Magyar Nemzet)
Migránstanya hűlt helye Szabadkán (Fotó: Magyar Nemzet)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabadka és a magyar határ közötti erdősávban bújtak meg az elmúlt években a migránsok és a fegyverrel felszerelt embercsempészek. A délvidéki város lakói szinte már hozzászoktak ahhoz, hogy nyugalmukat az illegális bevándorlók lövöldözése zavarja meg. 

Egyelőre az elmúlt hónapokban nem lehetett ilyesmit tapasztalni, de az emberek félnek, attól tartanak, hogy visszatérnek a migránsok.

Szemétkupac a szabadkai erdőben (Fotó: Magyar Nemzet)
Szemétkupac a szabadkai erdőben (Fotó: Magyar Nemzet)

A migránsok és az őket több ezer euróért segítő bűnbandák gyakorlatilag uralták a makkhetesi erdőt. Szinte senki nem mert bemenni oda. A helyiek távolról elkerülték a területet. Most, hogy hónapok óta viszonylagos nyugalom van, pár túrázó már visszamerészkedett oda, de sokan még mindig nem mernek visszamenni. Pedig van mit látni. 

Szemét, elhagyott ruhák, cipők, kések, konzervek, feltöltőkártyák és gyógyszeresdobozok hevernek mindenütt.

Migránsok által széthagyott holmi a szabadkai erdőben (Fotó: Magyar Nemzet)
Migránsok által széthagyott holmi a szabadkai erdőben (Fotó: Magyar Nemzet)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a bevándorlók előszeretettel fogyasztották az energiaitalt és hozzá a gyógyszereket. 

Gyógyszeres doboz a migránsok területén (Fotó: Magyar Nemzet)
Gyógyszeres doboz a migránsok területén (Fotó: Magyar Nemzet)

Ezt bizonyítja, hogy ezekből találni a legtöbbet az erdőben.

Az illegális bevándorlók és embercsempészek korábbi rejtekhelyét most sem könnyű megtalálni az erdőben. Azok nem a túrázók által látogatott utak mentén helyezkednek el, hanem kis ösvényeken keresztül lehet oda jutni. Segítséget jelent ezek megtalálásában az a rengeteg hulladék, amelyet maguk után hagytak a bevándorlók. 

Bankkártyák a földön az erdőben (Fotó: Magyar Nemzet)
Bankkártyák a földön az erdőben (Fotó: Magyar Nemzet)

Aki bemerészkedik ezeken a kis utakon megláthatja viszont azt, hogy miként éltek és honnan tervezték meg a határ elleni ostromot a bűnözők, a migránsok.

Ezeket a táborokat az embercsempészek úgy alakították ki, hogy az minél jobban szolgálja a kényelmüket. Volt itt főzőhely, sátorok, s az eldugottabb helyeken rengeteg ürülék is. A lakhelyük sokszor a földbe ásva volt, hogy ne lehessen azokat fölfedezni. A gödrökre pedig ponyvákat terítettek, így rejtőztek el, s így védték magukat.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az elmúlt években a feltorlódott migránsok nem tudtak merre menni, ezért a határ közelében táboroztak le, hogy aztán időről időre megpróbáljanak átlógni a kerítésen. 

Egyre több házat vettek birtokukba, elárasztották a boltokat, utcákat, parkokat, köztereket, a határ menti erdősávot pedig teljes mértékben uralmuk alá vonták. A Vajdaság északi részén lévő települések migránsgettókká váltak. Szabadka, Horgos, Zombor – csak néhány település azok közül, melyek éveken át szenvedtek a migránsok állandó jelenlététől.

Idővel az embercsempészbandák is megjelentek, melyek busás összegeket szedtek be a migránsoktól, cserébe azt ígérték, segítenek nekik átjutni a kerítésen. Fegyvereket is bevetettek céljaik eléréséhez.

Az erdőkből kihallatszó fegyverropogás idővel mindennapossá vált. A helyiek esténként otthonukba visszahúzódva, rettegve várták, hogy véget érjenek a borzalmak. Jelenleg ugyan nyugodt a helyzet, de mindenki attól tart, hogy visszatérnek a migránsok.

Borítókép: Migránstanya hűlt helye Szabadkán (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.