Sargentini nem nyugszik és pesszimista

Már ő is meg akarja mondani, mik a kereszténydemokrata értékek.

2019. 03. 19. 16:31
SARGENTINI, Judith
Fotó: Patrick Seeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország nagy barátja, Judith Sargentini asszony ismét úgy érezte, hogy meg kell nyilvánulnia egy minket érintő kérdésben.

A Magyarországot elítélő, a nevéről elnevezett jelentés elfogadását könnyes meghatottsággal fogadó zöldpárti asszonyság szokása szerint felszólító módban fogalmazott, úgy vélte: az Európai Néppártnak meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához.

Hogy a zöldpárti Sargentini az elvileg a politikai paletta másik térfelén álló Néppárttól milyen alapon kér számon bármit is, azon már nincs túl sok értelme hüledezni, lévén, az EPP-nek a Fidesz kizárását elérni szándékozók ugyanahhoz (a magyar származású tőzsdespekuláns által vezényelt) szellemi szekértáborhoz tartoznak, mint ő.

Szerinte a „problémákat” a nyilvánosság felhasználásával kell megoldani, nyomás gyakorlásával az uniós tanácsra és a tagállamokra. Hogy mit ért pontosan nyomásgyakorláson, azt nem részletezte, de keserűen emlékeztetett arra, hogy fél évvel, a minden valószínűség szerint élete főművének tekintett, s általa jegyzett jelentés elfogadása után sem történt semmilyen lényegi intézkedés Magyarországgal szemben.

A politikus ráadásul azért is pesszimista, mert szerinte nem várható, hogy az Európai Néppárt szerdán kizárja soraiból a Fideszt.

Sargentini tehát szomorú, csalódott, s a jelek szerint nagyon dühös a Fideszre. Ugyanakkor korábban azt ígérte, hogy befejezi EP-képviselői pályafutását.

Nagyon fog hiányozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.