Folytatódik a Képmás-estek nyári vakációja

Az idei nyár sem telhet el Képmás-estek nélkül: a Velencei-tavi víkendet követően a Balaton-felvidéki Kőfeszten is találkozhatunk a magazin értékeinek élményalapú, interaktív megjelenési formájával. Az estek ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek a helyek korlátozott befogadóképessége miatt.

Magyar Nemzet
2020. 08. 24. 12:27
null
Csík János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly indult Kőfeszt rendezvénysorozata idén szinte a Káli-medence összes településére kiterjed irodalmi műsorokkal, koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel. A fesztiválra a Képmás három izgalmas programmal is készült, amelyek a kővágóörsi Tájháznál lesznek megtekinthetők.

Elsőként augusztus 27-én 16 órától a Tájház Cseh Tamás padján Lázár Csaba Kazinczy-díjas színművész-rendezővel, rádióbemondóval beszélget Szám Kati, a Képmás főszerkesztője hivatásról és hívásról, előadói eszközökről, információátadásról, hangról, zajról és a csendről Az „úr hangja” és az „Úr hangja”, avagy a színészi hivatás kifürkészhetetlen útjai című programon.

Lázár Csaba színművész-rendező
Fotók: Képmás magazin

Augusztus 28-án szintén 16 órától Úgy élni, mint a fák címmel Csík János, az élő városi folklórt képviselő Magyar Örökség-, Prima Primissima és Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítója lesz a Képmás vendége, aki Tóth-Fazekas Andreával beszélget zenei pályájáról, hivatásáról, életének meghatározó eseményeiről, élményeiről.

Csík János zenekarvezető

A fesztivál utolsó napján, augusztus 29-én 16 órától párkapcsolati elakadásokról lesz szó. Tóth-Fazekas Andrea beszélgetőtársa Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, akivel a humort cseppet sem nélkülöző módon párkapcsolati szituációkat jelenítenek meg, dialógusokat olvasnak fel és elemeznek.

Művészi élmény, amely feltölt és szórakoztat

A több mint egy évtizedes múltú Képmás-est a magazin értékeinek jelen idejű megjelenési formája. A tematika a családra, az emberi kapcsolatokra és a közösségre fókuszál, és fontos eleme a művészi élmény, amely segít a témák komplexebb megközelítésében, egyben szórakoztató és feltöltő erővel bír. Az estek vendégei ismert szakemberek, művészek, véleményvezérek. Az egyes programok a Média a Családért Alapítvánnyal közös szervezésben valósulnak meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.