Kontinenseket összekötő irodalmi párbeszéd

The Continental Literary Magazine néven indított új irodalmi magazint a Petőfi Kulturális Ügynökség. A negyedévente jelentkező lap elsődleges célja a magyar, illetve a közép-európai irodalom exportja az Egyesült Államokba – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében az ügynökség.

Magyar Nemzet
2021. 11. 16. 14:30
null
Fotó: Hartyanyi Norbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a 2021 novemberében megjelent The Continental Literary Magazine legfőbb vállalása, hogy bemutassa a magyar, valamint régiónk irodalmát az angol nyelvű közönségnek, és egyúttal megteremtse azt a platformot, amelyen keresztül a kortárs magyar és közép-európai szépírók beléphetnek az észak-amerikai irodalmi piac fősodrába.

A The Continental Literary Magazine térségünk legjobb szerzői mellett világhírű, angol nyelven publikáló szépírók, irodalmi „húzónevek” írásainak is helyet ad. A nem angol nyelvű írások fordításait minden esetben anyanyelvi fordító végzi szoros együttműködésben a szerzővel, ezzel is biztosítva, hogy a szövegek megfeleljenek az angolszász irodalmi piac elvárásainak – részletezik a közleményben.

A magazinban közölt írások lapszámonként egy-egy meghatározott téma köré szerveződnek. Az első szám témája az előítélet (prejudice). 

A The Continental Literary Magazine 5500 példányban készül. Ebből 2500 kerül kereskedelmi forgalomba az Egyesült Államokban. A magazin 239 Barnes and Noble-üzletben, az USA 41 államában lesz megvásárolható. A fennmaradó háromezer példányt részben a közép-európai régióban árusítják, de a magazin nyomtatott és/vagy online formában bárki számára elérhető és előfizethető a www.continentalmagazine.com weboldalon.

A lap küldetését a Connecting continents, stílusát pedig az Edgy. Classy. Central European szlogennel hirdetik a szerkesztők. 

A magazin –melynek főszerkesztője Jászberényi Sándor –, a következő platformokon érhető el: Facebook: thecontinentalliterarymag; Instagram: thecontinentalliterarymag; Twitter: TCL_Magazine; YouTube: The Continental Literary Magazine – áll a közleményben.

Borítókép: A The Continental Literary Magazine bemutató sajtótájékoztatója (Fotó: PKÜ/Hartyányi Norbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.