A Szilágyi Áronról szóló film is elérhető a Filmión

A legújabb magyar filmek a mozik után először a Filmión láthatók, köztük az olimpiai bajnok, kardvívófenomén Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért és Füst Milán világhírű regényének feldolgozása, A feleségem története.

Magyar Nemzet
2021. 12. 07. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Filmiónak köszönhetően most már otthonról, akár a kanapéról is élvezhetjük a friss magyar mozifilmeket kiváló minőségben, online. A havi előfizetés mellett elérhető szolgáltatás filmenkénti kölcsönzést is lehetővé tesz, és az újdonságok folyamatosan érkeznek – írja közleményében a Nemzeti Filmintézet.

A streamingfelületen már látható Krasznahorkai Balázs első mozifilmje. A lélegzetelállító erdélyi tájakon forgatott Hasadék a Magyar Mozgóképfesztiválon elnyerte a legjobb film díját. A Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével készült, balladai hangulatú dráma a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról tesz fel kérdéseket.  Az olimpiai bajnok kardvívófenoménról, Szilágyi Áronról szóló dokumentumfilm, az Egy mindenkiért is nézhető online.

 Muhi András Pires alkotása egy kivételes film, hiszen a sport- és filmtörténetben még nem volt arra példa, hogy egy teljes ötkarikás cikluson keresztül végigkövethessünk egy élsportolót.

Elsőként a Filmión lesz látható a szenvedély labirintusába hívó Füst Milán-regényfeldolgozás, A feleségem története, mely a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásai körül forog az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó rendezésében. Kis Hajni felemelő és szívszorító apa-lánya kapcsolatról szóló Külön falka című mozifilmes debütálása is a közeljövőben várható. 

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platformon jelenleg mintegy négyszáz magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók. 

Borítókép: olimpiai bajnok kardvívó (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.