Pályázz példaértékű pedagógusoddal!

Mindenki őriz a szívében egy-egy kedves óvó nénit, tanítót, tanárt. Szavai, gondolatai, mozdulatai megmaradnak bennünk, életünk folyamán eszünkbe jutnak tanácsai, tettei. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola középiskolás diákok számára hirdet most alkotói pályázatot, mely során esszé és kisfilm kategóriában bemutathatnak egy számukra fontos, 1–12 éves korú gyermekeket nevelő pedagógust, akire felnéznek és nagyra becsülik munkásságát, általa kiemelve e szakma szépségét.

2022. 01. 16. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisgyermekeket nevelő pedagógusok munkája minden korban az egyik legbecsülendőbb és legtiszteletreméltóbb társadalmi küldetés volt – ez ma is így van. A csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, a kicsikkel törődő szociálpedagógus mind a családok legféltettebb kincsei, azaz a gyerekek gondozásában, fejlesztésében segítik a szülőket. Az Apor a pályázatával szeretné felhívni a figyelmet munkájuk és személyes elhivatottságuk felbecsülhetetlen értékére. A Váci Egyházmegye fenntartásában álló, pedagógus- és szociálpedagógus-képzéssel, valamint a hitéletben segítőként dolgozók (kántorok, katekéták, lelkipásztori munkatársak) képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a Zsámbékon 1929-ben alapított tanítóképző szellemi és jogutódja. Székhelye Vác festői szépségű egyházi központjában, a székesegyház szomszédságában álló történelmi épület, emellett Budapesten egy modern, XXI. századi campusszal is rendelkezik. A főiskola szakmai tevékenysége tudományos ismeretekre és nemzetközi kapcsolatokra épülő oktatási gyakorlat alapján, katolikus szellemben – de más vallású, gondolkodású jelentkezők felé is teljesen nyitottan – zajlik, különös hangsúllyal az atipikusan fejlődő gyermekekre fókuszáló és alternatív pedagógiai módszerekre.

A pályázatra a 9–10. és a 11–12. osztályos tanulók jelentkezhetnek a kétféle műfajban.

 A főiskola várja azokat a saját alkotású esszéket vagy kisfilmeket, amelyekben középiskolás diákok – egyénileg vagy csoportosan – bemutatják az 1–12 éves gyermekeket nevelő pedagógusok munkájának szépségét. 

A beadott pályamunka alapfeltétele, hogy megszólaljon benne legalább egy aktív pedagógus.

Az írásbeli munkák megadott terjedelme 3–5 gépelt oldal (7500–12 500 karakter szóközökkel), PDF formátumban; a kisfilmek hossza 3–5 perc. A díjazás életkor és műfaj kategóriánként történik oklevéllel és pénzjutalommal. A pályázati anyagokat február 7-ig lehet elküldeni – filmek esetében a We Transfer felületen keresztül – a [email protected] e-mail-címre. 

Az eredményhirdetés február 24-én 10:00 órakor lesz az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci épületében.

Borítókép: a főiskola épülete (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.