Áprilisi capriccio az összművészet jegyében

Feltámadás, újjászületés, megújulás, ujjongás, kikelet és költészet témakörében nyílik kiállítás a Magnet Házban április 21-én, 18 órakor. Az összművészeti esemény a húsvét, a magyar költészet napja és a művészet világnapja közelében, a Föld napjának előestéjén kínál alkalmat a művészeknek arra, hogy hálával és örömmel adózzanak a tavaszi ünnepkörnek. A kiállítás címadójához, Tóth Árpád verséhez hűen a vidámság, a bolondozás és az életöröm is azok közé a hangulati minőségek közé tartoznak, amelyeket az alkotók képek, szavak, divat és zene segítségével idéznek meg.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy kik varázsolják el a közönséget ezen az áprilisi estén? Lesz-Müllek Bernadett, Viola Szandra, Varga Liza és Szűcs Dóri különleges eseményén vehetnek részt az érdeklődők.

Lesz-Müllek Bernadett különböző textúrák elegyével, kevert technikákkal, a vászonra felvitt arany, kék és rózsás akrilrétegek használatával kutatja a szépség mibenlétét, igyekszik megmutatni az újjászületés antropológiáját. A kiállítás egyik főszereplője a háromrészes monumentális rezin alkotás, ami egy óriási kék-arany-gyöngyház achátszeletet ábrázol.

A Lesz-Müllek Art-festmények leginkább a modern, nonfiguratív absztrakt kategóriába sorolhatóak, ahol a főszerepet a színek és textúrák, valamint azok egymással alkotott harmóniája kapja. Különféle ecsetkezelési technikák, pigmentált alapanyagok és modern absztrakt stílusok elegye jellemzi, ahol az eredmény mindig egyedi.

Viola Szandra képekhez társított verseit olvashatjuk a tavasz üzeneteiként is, az életigenlő sorok maguk is erőteljes képek, metaforák, színek és hangulatok használatával bonyolódnak lírai párbeszédbe Lesz-Müllek Bernadett festményeivel.

Az eseményen az érdeklődők Viola Szandra Használt fényforrások című kötetének bemutatóján is részt vehetnek. Performanszaival, költészeti akcióival, valamint Testreszabás című kötetével új, kísérleti műfajt teremtett, a testverselést. Szerkesztőként, a Poétikon című rádiós műsor vezetőjeként és kulturális újságíróként is tevékenykedik. Nevéhez köthető a verskarácsonyfa-állítás hagyománya és a Viselj verset! kampány: lemosható verstetoválásokkal, versékszerekkel, valamint irodalmi divatshow segítségével egyaránt népszerűsíti az irodalmat.

Varga Liza ruhakölteményei segítségével kutatja a nőiesség misztériumát, vidám színek, lágy esésű anyagok és a klasszikus trendeket a friss ötletekkel ötvöző formavilággal igyekszik szórakoztatni és elbűvölni ruháinak viselőit és szemlélőit. Az esten legújabb, tavaszi-nyári kollekciója is megtekinthető.

Varga Liza divattervező, stylist, női szabó specialitása a színtípus szerinti ruhakészítés. Két éve indította el az önálló ruhamárkáját, a Lise the Brandet. Számtalan nőnek segített megtalálni a stílus és az önmegvalósítás közötti utat. Szalai Szilvivel közösen megalapították a The Color Agency vállalkozásukat, ahol színtanácsadással egybekötött testalkatelemzéssel segítenek a nőknek, hogy az üzleti életben is és otthon is sikeresek, magabiztosak és vonzóak lehessenek.

A megnyitón Debussy, Brahms és Mozart örök klasszikusai csendülnek fel hegedűn és zongorán Szűcs Dóri és Horváth Kornél előadásában. Szűcs Dóri hétéves kora óta hegedül. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendéke volt, a zene azóta is élete szerves része. Nagy hatással volt rá Debussy hangzásvilága és zenefilozófiája, miszerint „a zene célja a gyönyörködtetés”.

Borítókép: Viola Szandra, Lesz-Müllek Bernadett, Szűcs Dóri és Varga Liza, az összművészeti est résztvevői (Fotó: Áprilisi capriccio)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.