Jótékonysági akcióval, szórakoztató és pihentető karácsonyi tartalmakkal készül az ünnepekre a Müpa

A Müpa az idei adventi időszakban számos szívhez szóló és hasznos meglepetéssel készül, ezzel is segítve a stresszmentes ráhangolódást a közelgő ünnepekre. Az intézmény létrehozott egy weboldalt, hogy mások mellett fenntartható ajándék- és dekorációs ötletekkel, Müpa-sztárok kedvenc receptjeivel, mindenki számára elérhető koncert- és podcastfelvételekkel és dalválogatásokkal kedveskedjen nézőinek, a felnövekvő generációkra gondolva pedig hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót indít.

Magyar Nemzet
2022. 11. 29. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elcsépelhetetlen igazság, hogy a zene jobbá teszi az életünket: akár élvezettel hallgatjuk, akár gyakoroljuk, a muzsika jótékony hatásai elvitathatatlanok. Ám a zenetanulás felemelő élménye sajnos nem mindenkinek adatik meg. Éppen ezen szeretne változtatni a Müpa jótékonysági akciója: megkímélt állapotú, kisebb, kézben szállítható méretű hangszereket és feleslegessé vált eredeti kottákat várnak adományozásra, hogy azok később a jövő kis muzsikusainak fejlődését szolgálhassák. 

Akik csatlakozni szeretnének ehhez a karácsonyi küldetéshez, a felajánlott kottákat és hangszereket a Müpában adhatják le. 

A jótékonysági akcióban összegyűjtött hangszerek állapotának felmérése után – amennyiben szükséges – a Müpa munkatársai megtisztítják azokat, illetve elvégzik rajtuk a szükséges javításokat, majd 2023 folyamán a Partneriskola programban részt vevő, rászoruló intézményeknek adják át, hogy a zene öröme mindenkihez elérhessen.

 

 

Hogy a karácsony valóban a szeretetről és a közösen átélt örömökről szólhasson, a Müpa ünnepi weboldala hasznos ötleteket, az ellazulást támogató programajánlatokat és szórakoztató tartalmakat rejt. Az elkövetkezendő időszakban hasznosítható és élvezettel „fogyasztható” meglepetések között megtalálhatók az intézményhez kötődő hazai és nemzetközi sztárok, valamint az évad művészeinek kedvenc receptjei egyaránt.

 

 

De azokra is gondoltak, akik a gasztronómia mellett más területen is próbára tennék magukat, és a fenntarthatóság is szívügyük: a „Csináld magad!” és a „DIY dekorációs ötletek” menüpontokat választva saját gyártású ajándékokhoz és újrahasznosított papírdíszek elkészítéséhez találhatnak kreatív útmutatókat. 

 

 

Elérhetővé válik az „Ünnepi kihívás – Művészek párbaja” videósorozat, amelyben a Müpában fellépő művészek, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Vitáris Iván, Héra Barnabás és Springer Márton, Horti Lilla és Bretz Gábor, valamint Bognár Szilvia és Balogh Kálmán mérik össze tudásukat és ügyességüket olyan tipikusan karácsonyi feladatok kapcsán, mint a fenyőfa talpba faragása, a mézeskalács-díszítés vagy éppen a nem szokványos formájú tárgyak esztétikus becsomagolása.

 A legkisebbek szülei a „Müpa Junior” menüpontban található színezőkkel foglalhatják le csemetéiket, és ha végre elérkezik a lazítás ideje, a család együtt nézheti a rendhagyó filmajánlók alapján választott remekeket.

 

Borítókép: Az Ünnepi kihívás – Művészek párbaja videósorozatban szereplő két művész, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint (Fotó: Müpa)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.