Napnak a húgánál

Keleti elemek és tradicionális magyar zenekincs keveredik a népszerű énekes új online lemezén.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 16:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Burns Kati igazi keleti utazó, aki szúfikkal és baul fakírokkal zenélt Pakisztán és India tájain, de az észak-ázsiai torokéneklést is tanulmányozta. A lemez ezekből a benyomásokból, az ezekből megírt szerzeményekből építkezik. Csontváry által inspirált rituális lánctánc, modern kori anya-lánya rítus, ortodox hangzás, keretes dobbal kísért énekelt, transzba vivő női ének, mai regélés és tűzünnepi tánc fonódik keleti-magyar szövetté a lemezen.

Magyar dalkinccsel, magyar és ázsiai hangszerekkel keltünk útra, hogy balladákat továbbmesélve, moldvai archaikus imákon keresztül eljussunk az iráni perzsa felelgetős énekekig, az indiai hangszeres párbeszédekig, Csontváry cédrusaiig és a szíriai keresztények többszólamúságáig

– vallja Burns Kati, akinek lemeze a napokban jelent meg a Fonó gondozásában online kiadványként. Az album lemezbemutató koncertjére november 24-én lesz a Fonóban a Kamaracsütörtök sorozat keretében, a belépés ingyenes.

A lemez az alábbi digitális terjesztőfelületeken elérhető.

Borítókép: Burns Kati (Fotó: Fonó Budai Zeneház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.