időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo
Digitális technikával fiatalodik meg Harrison Ford

Indiana Jones visszatér

Magyar Nemzet
2022.12.02. 20:05 2022.12.04. 11:49
Indiana Jones visszatér

Bizonyára sokan rajonganak a regényes életű régészprofesszorért, s bizonyára ugyanennyien vannak, akik sajnálják, hogy a zseniális Spielberg-sorozatból annak idején nem készült még néhány epizód. Hiszen az évek múlásával a Jones doktort játszó Harrison Ford sem lesz fiatalabb, s bármennyire is komolyan akarják a producerek, egyre nehezebb igazi Indi-kalandot teremteni. De azért nem lehetetlen. Legalábbis erről tanúskodik a most megjelent filmelőzetes.

2023. június 30-án ugyanis úgy kerül a mozikba be az Indiana Jones történet ötödik része, hogy Ford digitálisan megfiatalítva játszhatja el a kincskereső szerepét. Igaz – tegyük hozzá gyorsan –, a filmben csak egy-egy jelenetben bukkan föl a hajdani Indi. A mozi nagyobbik része a nagyapai korban járó professzor kalandját meséli el. 
A sorozat ötödik része egyébként a hatvanas években játszódik, hidegháborús szembenállás, egészen pontosan az Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti űrverseny legforróbb éveiben. Az előzetes szerint azonban a múlt jelenné válik, s egy hajdani náci tiszt (Mads Mikkelsen) és egy modern gazfickó (Antonio Banderas) egy bizonyára mágikus erejű tárgyat próbál megszerezni. (Az előzetesben egy pillanatra feltűnik egy különös korong, amely az a híres és rejtélyes antiküthérai szerkezetre emlékeztet. Talán ez lesz a végzet tárcsája...)

 

Nem hiszek a varázslatban, de életemben néhányszor láttam olyat, amit nem tudok megmagyarázni

– szögezi le Indiana Jones, miután találkozott gonosztevőkkel. 
Az öreg professzor ez alkalommal keresztlánya, Helena (Phoebe Waller-Bridge) segítségével lesz úrrá a nehézségeken. 

Az író és rendező  – aki korábban George Lucas és Steven Spielberg volt – most James Mangold. Spielberg és Lucas azonban nem marad ki a produkcióból, a The Guardian szerint gyártásvezetőként vesznek részt a munkában. És itt lesz velünk egy másik ikonikus alkotó: Az elveszett frigyláda fosztogatói óta minden Indiana Jones-film zeneszerzője, John Williams is vállalta az újabb felkérést. 
A 80 éves Harrison Ford azt nyilatkozta, hogy A végzet tárcsája lesz az utolsó Indiana Jones-filmje.
Ám lehet, hogy a digitális technikák fejlődésével Ford bejelentése nem is lesz olyan fontos, ha a producerek folytatást akarnak…

Borítókép: Harrison Ford az Indiana Jones és a végzet temploma című epizódban (Fotó: Flickr)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.