időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Aranylemez lett a Magyar képek

Magyar Nemzet
2023.01.25. 16:31 23 órája
Aranylemez lett a Magyar képek

Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is, az évfordulós Mandoki Soulmates csapatának mégis sikerült és elérte az aranylemez státust legújabb, magyar nyelvű, hazai és nemzetközi sztárokat felvonultató kiadványával, a Magyar képekkel.

Azon szerencsés dalírógeneráció tagja vagyok, amely Dusán, Bródy, Demjén és Horváth Attila zsenialitásával nőhetett fel. Ők sokkal magasabb szinten írtak csodálatos anyanyelvünkön, mint az angol és amerikai világsztárok. Ez a kihívás a legszebb, magyarul megszólaltatni ezeket az eredetileg magyar népzenén alapuló, de angolul megírt dalokat. Hálás vagyok az ikonikus legendás zenész barátaimnak Londonból, New Yorkból és Los Angelesből, hogy immár harminc éve velem tartanak, de most külön köszönettel tartozom a magyar művésztársaimnak a közös munkáért. Ezek a dalok az emberségről mesélnek és arról ami minket összetart, összeköt és nem arról, ami minket szétválaszt és eltávolít egymástól. Nagyon hálás vagyok a közönségünknek, hogy támogatnak és értenek minket, nagy megtiszteltetés ez számunkra.

– nyilatkozta Leslie Mandoki.

A Bartók Béla ihletésű remekmű a megjelenéstől számított első héten már jelezte népszerűségét, hiszen a legtöbbet eladott albumként felkerült a Mahasz által jegyzett hivatalos toplista élére. Az albumnak nemcsak a minőségi zenéje, hanem az aktuális szövege is magával ragadta a hallgatóságot. 

 

Az ikonikus legendákból álló Mandoki Soulmates zenekar tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van és igen nagy sikerrel dolgoznak harminc éve az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz művészi ötvözésén.

Ám nemcsak e világsztárok (köztük van például Al Di Meola, Ian Anderson, a Jethro Tull vezetője is), hanem olyan magyar kiválóságok működtek együtt, mint Kovács Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, valamint egyedüli női előadóként Zséda. A kiadvány előzménye a korábban eredeti angol nyelven írt duplalemez, amely az Egyesült Államokban Utopia For Realists, Európában pedig Living In The Gap & Hungarian Pictures címen híresült el, mely szintén aranylemez volt és első helyen nyitott Magyarországon is.

Az évkezdésre a formáció Takáts Tamással közös felvételét emelte ki az új év alkalmából, amely a tapasztalt és fiatal lázadók összefogását hirdeti egy jobb világért.

Hallgassák meg a dalt:

Borítókép: Leslie Mandoki (Fotó: Mandoki Soulmates)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.