Megnyílnak a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ kapui

A múzeumok éjszakáján megnyílnak a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ kapui, a látogatók előtt életre kelnek a máskor kordonnal elkerített helyszínek, és a rendőrpalotában olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek a mindennapokban nem látogathatóak. Idén a regisztrált látogatók betekintést nyerhetnek a rendőri munka egy-egy mozzanatába is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 20. 6:33
null
Budapest, 2021. június 26. Korábbi rendõrségi jármûvek a Múzeumok éjszakáján a rendõrség Teve utcai székházánál 2021. június 26-án. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon hívja az érdeklődőket, hogy éjszakázzanak a rendőrségen, töltsék a Teve utcában a múzeumok éjszakáját.

Mint írták, a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központban június 24-én 19 órától június 25-én 2 óráig várják a látogatókat. Az érdeklődők belülről is megnézhetik a rendőrpalotát, és betekintést nyerhetnek a Tevékenység-irányítási Központ munkájába, ahol a segélyhívásokat fogadók dolgoznak. Az épületbejárás során különleges, érdekes információkat is megosztanak az épületről.

A rendőrpalota parkolójában megmutatják, hogy anno milyen autóval és motorral közlekedtek a rendőrök, a hagyományőrző rendőrök pedig a régi egyenruhákat mutatják be.

A nyomozótanodában – a bűnmegelőzési centrumban – a látogatók kipróbálhatják a rendőrség által használt balesetmegelőzési szimulátort, a legkisebbek pedig izgalmas nyomozójátékban vehetnek részt.

Ezekhez a programokhoz nincs szükség előzetes regisztrációra.

A múzeumok éjszakáján regisztrációt követően az érdeklődők megismerkedhetnek a poligráffal is, és bemutatják a rendőrök azt is, milyen a gyakorlatban a felismerésre bemutatás. Lesz bemutató is a lőtéren, és rabosítási fotók is készülhetnek.

Borítókép: Korábbi rendőrségi járművek a múzeumok éjszakáján a rendőrség Teve utcai székházánál 2021. június 26-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.