Elhunyt Charlie Chaplin lánya, Josephine Chaplin

A család bejelentése szerint Josephine Chaplin július 13-án hunyt el Párizsban, és itt is temetik el szűk családi körben. A halál okát nem közölték.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 22. 12:00
elhunyt Josephine Chaplin
Shooting Of The Film Las Ibericas F.C.
MADRID, SPAIN - 1971: Josephine Chaplin during the shooting of the film Las Ibericas C.F. in 1971 in Madrid, Spain. (Photo By Europa Press via Getty Images) Fotó: Getty Images/Europa Press Archive
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Josephine Chaplin a kaliforniai Santa Monicában született 1949-ben. Charlie Chaplin nyolc gyermekének egyike volt, aki az Oona O'Neill színésznővel kötött negyedik házasságából született. Oona egyébként a híres drámaíró, Eugene O’Neill lánya.

Josephine Chaplin már gyerekként feltűnt apja néhány híres alkotásában, többek között az 1952-es Rivaldafény és az 1967-es Egy hongkongi grófnő című filmben. Később az 1972-es Escape to the Sun és az ugyanebben az évben bemutatott, Paolo Pasolini rendezte Canterbury mesékben is láthatta a közönség, és az 1974-es, A Négy muskétás című Alexandre Dumas-adaptációban is szerepelt. 

Színésznői karrierje az 1970-es évek elején bontakozott ki Franciaországban – ahol legalább tizenhat filmben és sorozatban szerepelt –, később inkább a televízióban kapott feladatokat. A magyar közönség is a tévéből ismerheti a Már nem félek a napfénytől című, krimielemekkel átszőtt dráma kapcsán, amelyben Josephine egyik partnere a népszerű francia jellemszínész, Maurice Ronet volt. 1977-től a férfi 1983-ban bekövetkezett haláláig együtt éltek, közös gyermekük, Julien 1980-ban jött világra. Utolsó filmje, a Belvárosi hőség 1994-ben készült.

Borítókép: Josephine Chaplin a Las Ibericas című film forgatásán 1971-ben Madridban (Forrás: Getty Images/Europa Press Archive)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.