Heincz Gábor Biga: Legfontosabb a libabőr! + podcast

Több mint három évet kellett várni, hogy Heincz Gábor Biga egy új slágerrel lepje meg a közönséget. A Boom Shot című számmal a rock and roll életérzést hozta el a közönségnek. Ugyanezzel a hangulattal érkezett a stúdióba, az Öltöző első adásába az énekes-dalszerző.

2023. 10. 13. 19:00
Heincz Gábor
Budapest, 2015. június 27. Heincz Gábor „Biga” lép fel az Élj tisztán! elnevezésű drogellenes világnapi rendezvény gálakoncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2015. június 26-án este. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétszeres platinalemezes Koccintós trió dalait több mint harmincmillióan tekintették meg YouTube-on. A sokak számára ismert és kedvelt talpalávaló után ezúttal egy teljesen új stílussal jelentkezett az énekes. Heincz Gábor Biga új formációban érkezik újra: DR BRS és Varga Viktor társaságában zenél. Egyetlenegy hatást akart elérni az új dallal, az pedig a libabőr, mesélte a stúdió vendégeként Biga.

Heincz Gábor
Heincz Gábor BIGA énekel A Dal 2018 televíziós show-műsor döntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2018. február 24-én. Forrás: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Biga a műsorban többek között azt is elárulta, nagyon különleges trió az övék: három különböző karakter, különböző zeneiséggel, gondolatisággal, és éppen emiatt működik nagyon jól ez a csapat. A kulisszatitkok itt nem értek véget, hiszen a műsorban az is kiderült, ki az, aki mindig elkésik, és milyen ugratások folynak a színfalak mögött.

A zenész arról is mesélt, hogy fiatalon milyen hangzás, stílusvilág volt rá nagy hatással: kitől tanulta az első pengetéseket, hogyan tette meg az első lépéseket a zenei karrier felé vezető úton. 

Az első dallamokat, harmóniákat édesapámtól tanultam, amelyek hasonlók voltak, mint amit most hallhat a közönség a Boom Shot című dalban.

– avatta be a hallgatókat a zenész, aki a Petőfi bicentenárium jegyében, az Öltöző műsorában, arról is mesélt, hogy hogyan tudják Juhász Annával közösen a könnyűzene eszközeivel közelebb hozni a fiatalokhoz a költészetet. A beszélgetés során azt is elmondta, hogy Petőfinek köszönhetjük az első irodalmi szlenget.

Borítókép: Heincz Gábor Biga: Legfontosabb a libabőr! (Fotó: Marjai János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.