A Slipknot énekese Budapesten lép fel

Corey Taylor új szólóalbuma megjelenését követően újra útra kelt, bejárva a fél világot, hogy nyáron visszatérjen Európába. A Slipknot frontembere számos óriásfesztivál kiemelt neveként lép fel a kontinensen, Budapestet is útba ejti: június 5-én a Barba Negrában ad önálló koncertet.

Forrás: Live Nation2023. 11. 30. 11:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megalkuvást nem tűrő, kendőzetlen és minden téren kiemelkedő Corey Taylor továbbra is hatással van a popkultúrára, mind a Grammy-díjas, többszörös platinalemezes Slipknot, mind a platinalemezes rockbanda, a Stone Sour frontembereként. Taylor emellett még a New York Times bestseller listáján is szerepel íróként, valamint számtalan filmes és televíziós produkcióban is feltűnt színészként, azaz egy igazi multitalentumról van szó. 

Rajongók és zenészek generációira egyaránt hatással van, hangja emberek millióit vonzza világszerte: 

tizennégy platina- és negyvenhat aranylemezzel büszkélkedhet, albumai közül három az első helyen, öt a top 10-ben debütált a Billboard 200 listáján. Eddig egy Grammy-díjat nyert és tizenhárom jelölést kapott.

Corey Taylor, a Slipknot énekese (Forrás: Facebook)

Első könyve 2011-ben jelent meg, amit azóta további három követett. Színészként olyan produkciókban szerepelt, mint a Fear Clinic, az Officer Downe, a Ki vagy Doki? sorozat és a Sharknado 4. Szintén szerepel a QI című angol showban is, ahol önmagát alakítja.

2020-ban több mint háromszázezer dollárt gyűjtött össze közvetlen segélynyújtásra a koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatásaként, tizenhárom dedikált gitárt bocsájtva árverésre személyes gyűjteményéből. 

Ezután elindította a non-profit Taylor Alapítványt, amelynek célja, hogy támogassa és segítse a katonai veteránokat, és személyes segítséget kaphassanak a poszttraumás stresszbetegségben szenvedők.

2023 szeptemberében jelent meg második önálló stúdióalbuma, a CMF2. Ez tovább szélesítette sokrétű zenei univerzumát – és segített megtalálni önmagát.

Ez áll a legközelebb az igazi énhez, ami mindig is voltam

 – mondta róla.

Ugyanakkor a budapesti koncerten nem csupán az önálló számai, hanem a Stone Sour és a Slipknot slágerei is terítékre kerülnek majd – utóbbiakat pedig ennyire intim környezetben, maszk nélkül előadva még sosem hallhattuk itthon.

Borítókép: Corey Taylor (Forrás: Facebook)  


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.