Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo
Jó hír a rajongóknak

Idén is várja a Hungarocomix a képregények szerelmeseit

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.28. 09:00
Idén is várja a Hungarocomix a képregények szerelmeseit

Az idei adventi időszakban sem maradnak képregényvásár nélkül a műfaj szerelmesei: a Magyar Képregény Szövetség vasárnap a Lurdy Rendezvényközpontban várja őket a Hungarocomix nevű rendezvényen. A vásáron húsz képregénykiadó, húsz egyéni alkotó és alkotócsoport és hat kereskedő lesz jelen saját standdal. A bemutatkozó kiadók és alkotók a teljes jelenlegi magyar képregénykínálat palettáját felvonultatják majd − tudatta közleményében a Magyar Képregény Szövetség.

A Magyar Képregény Szövetség tájékoztatása alapján a vásáron a teljes hazai választék mellett azok a limitált példányszámban megjelenő kiadványok is elérhetők lesznek majd, amelyek nem kerülnek országos terjesztésbe. A kínálatot angol és más idegen nyelvű képregények és kiegészítő termékek színesítik.

A reggel tíztől délután négyig tartó rendezvényen részt vesz számos ismert hazai képregényalkotó: köztük Fazekas Attila, Marabu, Németh Gyula, László Márk, Sváb József, Benczédi Anna, Fritz Zoltán, Tebeli Szabolcs, Lakatos István, Vincze Nóra és Felvidéki Miklós, akik dedikálják is a műveiket, valamint Kertész Sándor is bemutatkozik képregénytörténeti kiadványaival. Nemzetközi vendégként a magyar, horvát és ukrán alkotókból álló The Random Factor Comics Collective tagjai lesznek jelen az eseményen

− olvasható a közleményben.
A tájékoztató alapján a Hungarocomix újdonságai között szerepel a Blacksad, a Lucky Luke, a klasszikus Fantasztikus Négyes, a Paper Girls és a Walking Dead legújabb kötete, az Orgyilkos Osztály befejező része, a Marvel legnagyobb hőseit bemutató sorozat Én vagyok Vasember című kötete, a Kockás és a Fekete-Fehér Kockás legfrissebb száma és a Fazekas Attila-életműsorozat 5. kötete. Mint írják, az új magyar képregények közül kiemelkedik az 1956-os témájú A népet szolgáltuk, a Magyar rocktörténet és a Ciceró Könyvstúdió által szervezett pályázat díjnyertes műveit tartalmazó Átváltozások antológia.
Örömhír a képregényrajongóknak, hogy új sorozatok is indulnak, többek között a Bolygóvándor, A démoni út nagymestere és a Nathan Never.

A képregények kínálta élményt a rendezvényen interaktív gyerekprogramok egészítik majd ki, Gregor Lilla, Lamm Lenke és Tóbiás Tamara vezetésével, nyolc ismert képregényrajzoló pedig arra vállalkozik, hogy két óra alatt élőben elkészítsen egy-egy kétoldalas képregényt, amelyekből később kiadvány jelenik meg. A rendezvényen jelen lesznek képregényes és filmes vonatkozású jelmezt öltő cosplayerek is, akikkel közös fényképet készíthetnek a látogatók. 

A rendezvény részét képező színpadi programban pedig alkotók és alkotócsoportok mutatkoznak be, valamint kiadói kerekasztal-beszélgetést is tartanak.

Borítókép: A képregények szerelmesei idén sem maradnak adventi vásár nélkül (Fotó: Karnok Csaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.