időjárás -3°C Judit 2023. december 10.
logo
Besenczi Árpádot az Indul a bakterház előadásán érte baleset Zalaegerszegen, szerinte ő hibázott

Protézist kaphat a színész a leszakadt ujja helyett

Magyar Nemzet
Forrás: ZAOL/RTL Híradó
2023.11.20. 11:30 2023.11.20. 11:53
Protézist kaphat a színész a leszakadt ujja helyett

Péntek este félbeszakadt az előadás a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, miután színpadi balesetet szenvedett Besenczi Árpád színművész. A színházigazgató a baktert alakítja a darabban, s az egyik jelenetben egy ugrásnál a jobb kezén lévő gyűrű beakadt a díszletbe, amitől a művész ujja súlyosan megsérült. Az előadást megszakították, Besenczit azonnal kórházba kellett szállítani.

A színészt a Szent Rafael Kórházban még éjjel megműtötték, de a leszakadt, megroncsolódott ujjdarabját nem sikerült visszavarrni. A művész a Zaol helyi lapnak nyilatkozott róla, hogyan történt a baleset.  – Az Indul a Bakterház „futkározós” részében, ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal sértetlenül, a gyűrűs ujjam beakadt egy csavarba. Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt – nyilatkozta a művész a zalaegerszegi lapnak. 

BESENCZI Árpád; BESENCZI Zsongor;
Besenczi Zsongor Bendegúz és Besenczi Árpád a bakter szerepében az Indul a bakterház című bohózat próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. október 11-én. Fotó: MTI/Katona Tibor


A baleset körülményeiről elmondta, hogy mindenképp szeretné kiemelni, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülését. 

A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt. A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok és kipróbálom, hogy amerre futok, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászok, jól van-e rögzítve. Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek. Az élet azonban nem áll meg 

– húzta alá Besenczi Árpád. A kórházban a színész ujját nem tudták megmenteni annyira roncsolódott.  
Vasárnap a színházigazgató ismét nyilatkozott a színházi baleset körülményeiről. Az RTL Híradója a zalaegerszegi kórház előtt szólaltatta meg Besenczi Árpádot, aki épp kötözésre ment vissza. A csatornának azt mondta, hogy amikor a baleset megtörtént, mindenki a segítségére sietett. Volt, aki vizet vitt, volt, aki a sebet szorította el, míg más mentőt hívott. Profin álltak az esethez, látták, hogy nagy baj van, és cselekedtek. 

Lehet, hogy nekem kellett volna figyelmesebbnek lennem, aznap este siettem, vagy nagyot akartam ugrani, vagy gyorsan akartam futni. Tizenhét alkalommal nem történt semmi, sőt Pécsett is játszottam ezt tíz évvel ezelőtt hatvanszor, most viszont megtörtént a baj 

– nyilatkozta a direktor.  
A művész a tv-csatornának elmondta, hogy a kórházban a csonkolást még akkor éjjel befejezték, és most kötözésre érkezett. 

– Ha majd úgy alakul, később egy protézist rá lehet húzni, hogy olyan legyen, mintha lenne egy teljes ujjam – mondta a művész a Híradónak.

Borítókép: Besenczi Árpád igazgató beszédet mond a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház megnyitásának negyvenéves évfordulója alkalmából tartott gálaesten 2023. október 15-én (Fotó: MTI/Katona Tibor)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.