Aranytorkú világsztárok Szombathelyen

Aranytorkú világsztárok portréival találkozhatnak a művészetkedvelők a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban.

Forrás: Vaol.hu2024. 01. 05. 13:00
Németh Gyöngyi
Fotó: Facebook/ Németh Gyöngyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A művész akvarelltechnikával alkotta meg a kedvenc zenei stílusait és annak képviselőit a vászonra. A tárlaton olyan ikonikus alakok elevenednek meg, mint a soul királynője, Aretha Franklin, a gitárlegenda, Jimi Hendrix, vagy a tragikus sorsú Amy Winehouse. A festőművész nemcsak a portrékban, hanem azok hátterében is zenei atmoszférát idéz meg, több világsztárt éneklés közben vagy a hangszerükkel együtt jelenít meg. A kiállított akvarellportrék nem csupán festmények, hanem zenei élmények is. 

Jimi Hendrix
Jimi Hendrix Fotó: Wikipédia

Németh Gyöngyi főállásban is művészettel foglalkozik, van egy műterme Szombathelyen, restaurátorként is tevékenykedik, emellett külföldön tanít rajzot és művészettörténetet. Akik izgalmas élményre vágynak, ingyenesen megtekinthetik a Téli Spirituáléim című kiállítást január 10-ig az Agora – MSH nyitvatartási idejében – számolt be a Vaol.hu

Az akvarell (a francia aquarelle szóból) vízben oldódó, áttetsző lazúrfestékkel nagy szemcsés, úgynevezett akvarellpapírra való festés. Az úgynevezett „vízfestés” magába foglalja a gouache, illetve az akvarellfestést. A festéket nagyon hígan viszik fel az általában előre benedvesített papírra, amelyen vagy kontúrokat töltenek ki vele, vagy szabadon festenek. 

Borítókép: Németh Gyöngyi a festményeivel (Forrás: Facebook/Németh Gyöngyi)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.