Már most tudni lehet, melyik film lesz az év legnagyobb kasszasikere

Dobpergés.

Forrás: Világgazdaság, Mafab2024. 01. 23. 19:30
20210512_0005_MOR
20210512 Budapest Lurdy Ház Lurdy Mozi Fotó: Móricz-Sabján Simon MOR Világgazdaság VG Fotó: Világgazdaság/Móricz Sabján Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összes top 10 film franchise vagy folytatás, közülük három is képregény-adaptáció – így a Deadpool, a Joker és a Venom –, és két olyan kultfilm – Beetlejuice és Gladiátor – is szerepel a listán, amely több évtized után kap most folytatást – írja a Világgazdaság a Filmadatbázis összesítése alapján. 

A listát csaknem százezer adatlapmegnyitás alapján készítették el, azt vizsgálva, hogy a hazai nézők mely címekre kerestek rá a legtöbben, és arra jutottak, hogy a mozi szerelmesei a 

február 29-én debütáló Dűne: Második részt várják a legjobban. 

Miután Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) egy titokzatos nomád népnél talál menedékre, és bár az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.

Második helyen a Deadpool 3. része áll. A Marvel első 18 pluszos nagyjátékfilmjében visszatér Ryan Reynolds, és Hugh Jackman is ott lesz Rozsomák szerepében. A film várhatóan július végén kerül a mozikba.

Dobogós még a Sega videójátéka alapján készült Sonic, a sündisznó 3., amelynek bemutatója az eredeti tervek szerint december 26-án lesz. A negyedik helyen végzett Joker 2. októberre várható, a filmben visszatér Joaquin Phoenix, és 

Harley Quinn karaktere is benne lesz az új filmben, akit Lady Gaga alakít.

Az ötödik legjobban várt film a Furiosa: Történet a Mad Maxből, míg a toplista hatodik helyén a Gladiátor 2. áll. Ridley Scott új filmjének főszereplője Paul Mescal, amely november 22-én kerül a mozikba. A hetedik a november 8-án a mozikba kerülő Venom 3, amelynek a főszereplője Tom Hardy.

A nyolcadik helyen Tim Burton 1988-as horror-vígjátékának a folytatása, a Beetlejuice 2. szerepel, amelyben az érdeklődők láthatják Willem Dafoe, Winona Rydert, Michael Keatont, Monica Belluccit és Jenna Ortegát is. 

Kilencedik lett a júniusra ígért Bad Boys 4., amelyben visszatér Will Smith és Martin Lawrence, a tizedik helyre a Godzilla x Kong: Az új birodalom című film került.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.