Tom Cruise már dolgozik a Top Gun harmadik részén

Az amerikai színész jelenleg a Mission: Impossible 8-at forgatja, de készül egy űrben játszódó filmje is, amelyet a NASA támogat.

Forrás: MTI2024. 01. 12. 16:30
Top Gun
Tom Cruise a Top Gun első részében capture. Fotó: CBS/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 61 éves Tom Cruise egy percig sem unatkozik, hiszen jelenleg három filmje is készül, ráadásul három különböző hollywoodi stúdiónál. Cruise most a Mission: Impossible 8-at forgatja a Paramount stúdiónál, és Doug Liman rendezésében a Universalnál készül a NASA támogatásával a színész űrben játszódó produkciója, amelynek még nem adtak címet. A Deadline.com szerint emellett az amerikai színész belekezdett a  Top Gun harmadik részének készítésébe is, a napokban aláírt egy nem kizárólagos együttműködési szerződést a Warner Bros. filmstúdióval, de tovább dolgozik a jelek szerint a Paramount filmstúdióval is, ahol a korábbi két Top Gun-filmje készült.

Tom Cruise
Tom Cruise a Mission: Impossible – Leszámolás – első rész premierjén tavaly júniusban Abu-Dzabiban. Fotó: AFP/Giuseppe Cacace 

A népszerű akciófilm-sorozat harmadik epizódjának forgatókönyvét Ehren Kruger írja, és a Deadline értesülése szerint az új rész producerei között szerepel majd Cruise mellett Miles Teller és Glen Powell, továbbá Jerry Bruckheimer és David Ellison. Joseph Kosinski neve rendezőként vagy producerként is szóba került. 

A Top Gun: Maverick Cruise filmes pályafutásának legnagyobb kasszasikere lett 2022-ben 1,49 milliárd dolláros (513 milliárd forintos) globális jegybevételével. A film tavaly elnyerte a legjobb hang Oscar-díját, az amerikai filmakadémia hat díjára jelölték, köztük a legjobb film kategóriában is.

A Top Gunt Tony Scott rendezésében 1986-ban mutatták be. A film folytatása, a Top Gun: Maverick Joseph Kosinski rendezésében 36 évvel később került a mozikba, szintén Tom Cruise főszereplésével.

Borítókép: Tom Cruise a Top Gun első részében (Forrás: CBS/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.