Ismét David Bowie-emlékestet rendeznek az A38-on

A mostani koncert annak a sorozatnak a hetedik állomása, amely Bowie és fontos alkotótársai kapcsolatára fókuszál. Iggy Pop, Lou Reed, John Lennon, Mick Jagger, Brian Eno és Bob Dylan után az est címe Bowie and Friends – vol. 7: Marc Bolan lesz, azaz a műsor részben Bowie és a legendás brit zenekar, a T. Rex frontembere közötti baráti viszony köré épül.

2024. 02. 25. 15:00
null
Fotó: Roger Woolman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Bowie és Marc Bolan hatvan évvel ezelőtt, 1964-ben találkozott, Bowie 1972-ben dalt is írt Bolanről Lady Stardust címmel. 1977-ben, Bolan halála előtt nem sokkal közös tévéshow-ban szerepeltek.
Az idei fellépők közül ketten – Márton András (KFT) és Poniklo Imre (Amber Smith) – az eddigi alkalmakkor is ott voltak. Március 20-án az A38-on színpadra lép továbbá Robert James Robson, Bognár Zoltán, Martinkó Tamás (Lidérc, Németh Róbert zenekara), Michael Zwecker (Poster Boy), Bakó Balázs (Bits), Székely Márton (Superunknowns), Iliás Ádám (Turn Signals), Szénás-Máthé Nándor (Filc), Kelemen Angelika (Kelemen Angelika Jazz Quartet), Vikukel Dániel és Marosi Z. András.
David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is komoly sikereket aratott, rákbetegségben hunyt el 2016 januárjában, 69 éves korában.

Borítókép: Bowie Dublinban, Írországban 2003 novemberében az A Reality Touron, utolsó koncertkörútján (Forrás: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.