Az Amy Winehouse-film zenéjét világhírű alkotók készítik

Már csak két hónap, és május 17-én érkezik az év egyik nagy durranása, már ami az életrajzi drámákat illeti. Sam Taylor-Johnson rendezésében ugyanis ismét a filmvászonra kerül a tragikus sorsú Amy Winehouse története.

2024. 03. 17. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszoros Grammy-díjas, aranytorkú énekesnőről több dokumentumfilm készült már az elmúlt évek során, de játékfilm eddig még nem. Ezen változtat a Back to Black, amely az énekesnő szárnyalását mutatja majd be, a hírnév minden dilemmájával együtt. A szürke ötven árnyalata filmváltozatát is jegyző rendező egy eddig nem látott szemszögből mutatja be Amy Winehouse felemelkedését és a karrierjében úttörőnek számító azonos című lemezének megjelenését. 

Az Amy Winehouse-film
Az Amy Winehouse-film főszereplője, Marisa Abela. Forrás: Studiocanal

A 2011-ben, 27 évesen alkoholmérgezés miatt meghalt énekesnőt Marisa Abela angol színésznő formálja meg, Amy Winehouse férjét, Blake Fielder-Civilt Jack O’Connell alakítja, Eddie Marsan játssza Winehouse apját, Mitch Winehouse-t, Juliet Cowan pedig Winehouse édesanyját, Janis Winehouse-Collinst. 

A filmet 2023. január és április között forgatták Londonban, és olyan ikonikus helyek villannak fel benne, mint a Ronnie Scott’s Jazz Club vagy Winehouse első camdeni lakása.

A remeknek ígérkező mozi zenei színvonaláért sem akárkik felelnek, ugyanis kiderült, hogy a zeneszerzést a rendező Nick Cave-re és Warren Ellis-re bízta. 

Nick Cave, Warren Ellis és Sam Taylor-Johnson. Forrás: Studiocanal

A világhírű előadó Cave és az ausztrál komponista Ellis több mint egy évtizede dolgoznak együtt, és olyan mozgóképes alkotások zenéjét jegyzik, mint többek között a Viggo Mortensen főszereplésével készült Az út című kalandfilm vagy a 2022-ben bemutatott Szöszi. 

A rendezőnő elmondta: – Nick és Warren voltak az egyetlen zenészek, akik a Back to Black film zeneiségéhez passzolnak. Az évek során mindent meghallgattam, amit komponáltak, és egyértelmű volt, hogy velük akarok dolgozni. 

Érzékenységük, valamint ez a történet garantáltan megindító filmzenét eredményez

– hangsúlyozta Sam Taylor-Johnson. A szerzőpárostól nagyjából 20-30 percnyi zenei anyag kerül a filmbe a jól ismert Winehouse-slágeregek mellett.

Fontos az életrajzi dráma kapcsán hangsúlyozni, hogy ez az első olyan Amy Winehouse-film, amelyet az énekesnő családja és a zenei kiadók is támogatnak, miután több engedély nélküli film is megjelent, köztük a 2015-ös Amy és a 2018-as Amy Winehouse: Back to Black. 

 

Borítókép: Részlet a film plakátjából (Forrás: Studiocanal) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.