Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Saját filmjének színpadi adaptációjában vállal szerepet Hollywood szívtiprója

A Good Night, and Good Luck (Jó estét, jó szerencsét!) című előadást 2025 tavaszán tűzi műsorára a Shubert színház. A színpadon a televíziózás hőskorának kiemelkedő televíziós személyisége, Edward R. Murrow újságíró karaktere elevenedik meg. A produkció alapjául szolgáló filmet annak idején hat Oscarra jelölték, köztük a legjobb film díjára.

Forrás: MTI2024. 05. 14. 16:30
Jó estét, jó szerencsét! / Good Night, and Good Luck. Egy képkocka a 2005-ben bemutatott amerikai filmből Forrás: Budapest Film
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Clooney a Jó estét, jó szerencsét! című, 2005-ben bemutatott filmjének cselekményét állítják színpadra a filmet eredetileg rendező, de már abban a produkcióban is szerepet vállaló hollywoodi sztár közreműködésével. 

Az Edward R. Murrow újságíróról szóló filmben húsz éve Clooney alakította Murrow CBS televízióban sugárzott See It Now című műsorának egyik alkotóját is. Fotó: Budapest Film

A jövő tavasszal a Broadwayn debütáló produkcióról a The Hollywood Reporter számolt be. 

A televíziózás hőskorának kiemelkedő televíziós személyiségéről, Edward R. Murrow újságíróról szóló filmet csaknem húsz éve Clooney rendezte, Grant Heslovval együtt írta a forgatókönyvét, és ő alakította Murrow CBS televízióban sugárzott See It Now című műsorának egyik alkotóját is.

A produkciót hat Oscarra jelölték, köztük a legjobb film díjára. A színpadi adaptáción megint Heslovval dolgozik, de a darabban már Murrow szerepében láthatja majd a Broadway közönsége. 

 

A Good Night, and Good Luck (Jó estét, jó szerencsét!) című előadást 2025 tavaszán tűzi műsorára a Shubert színház – írta hétfőn a hollywoodi hírportál.

Clooney közleményében megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Broadwayn is bemutatkozhat, s hozzáfűzte, hogy különösképp azért, mivel ez minden színész vágya.

A darabot rendező Tony-díjas David Cromer közleményében hangsúlyozta: „Murrow a mai médiavilágban már ritkának tűnő erkölcsi tisztánlátással bírt. Az akkori élő televíziós műsorok olyan közvetlenek voltak, amit ma már csak közönség előtt, a színpadon lehet visszaadni.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.