Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A színjátszás legjava

Az Országos Színházi Találkozóra idén 65 társulat 107 előadással jelentkezett, a válogatók által ajánlott 10 nagyszínpadi és 10 kamaraszínházi előadásból a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14 darabot választott ki, amelyet a Kritikusok Céhe által jelölt két független előadás egészített ki.

2024. 06. 20. 21:32
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Iráni konferencia című előadása
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Iráni konferencia című előadása Fotó: Barabás Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó díjait csütörtökön adták át a legjobbnak bizonyult előadásoknak és színészeknek. Kaposvárott a Csiky zsűri döntése alapján a június 10. és 16. között a somogyi vármegyeszékhelyen tartott seregszemle legjobb rendezés díját Bocsárdi László kapta a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Iráni konferencia című előadásának színre viteléért – tájékoztatott a rendezvénynek otthont adó Csiky Gergely Színház. Hozzátették: a legjobb női szereplő a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen Nincstelenek című darabjában játszó Tokai Andrea lett, a legjobb férfi szereplőnek járó elismerést ifj. Vidnyánszky Attila érdemelte ki a Vígszínház Sirály című produkciójában mutatott teljesítményéért.

Szűcs Nelli, Bordás Roland a Kurázsi mama és gyermekei című előadásban Fotó: Eöri Szabó Zsolt


A bírálók döntése alapján a Nemzeti Színház Kurázsi mama és gyermekei című előadásának volt a legjobb díszlete, amelyért Theodórosz Terzopulosz részesült elismerésben, a legjobb látvány díját a Budapest Bábszínház Frankenstein című darabjában közreműködő Keresztes Tamás és Hoffer Károly kapta.
A találkozó szervezői beszámoltak arról, hogy a MASZK zsűri a legjobb színésznőnek járó díjat a Katona József Színház Magányos emberek című produkciójában szereplő Tóth Zsófiának, a legjobb színész díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Yorick Stúdió közös, Lázadni veletek akartam című előadásában játszó László Csabának ítélte oda.

Zsigmond Emőke Forrás: Picasa


A Színházi Dolgozók Szakszervezetének zsűrije úgy döntött, a legjobb 35 év alatti színésznő díját Zsigmond Emőke, a legjobb 35 év alatti színész díját Karácsony Gergely kapja, előbbi az Örkény Színház The Black Rider, utóbbi Karinthy Színház Hamlet – Crazy and Cool című előadásában szerepel.
A közönséget a versenyprogramban szereplő 16 előadás mellett számos off-programra, köztük színházi és táncelőadásokra, családi és gasztronómiai programokra, koncertekre is várták Kaposváron.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.