Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Leesett a színpadról A Gyűrűk Ura sztárja, kórházban kezelik

A 85 éves színész a londoni West Enden szenvedett balesetet. Ian McKellen már jól van, orvosai szerint hamarosan teljesen rendbe jön.

Forrás: MTI2024. 06. 18. 12:02
Ian McKellen
Ian McKellen. Fotó: Anadolu via AFP/Primo Barol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

McKellen a Noel Coward színházban játszotta a Player Kings című darabot, amikor egy jelenet közben leesett a színpadról. Az előadás abbamaradt, a stáb azonnal a segítségére sietett és kórházba szállították. A színház szóvivője a BBC-nek elmondta: McKellen orvosai szerint a színész hamarosan teljesen talpra áll. – Ian jó hangulatban van – fűzte hozzá. Várhatóan szerdán tér vissza a színpadra a darab egy matiné-előadására.

Ian McKellen
Ian McKellen egyik legismertebb szerepe: Gandalf, a mágus (Fotó: AFP)

A Player Kings április óta látható a West End-i színházban. A darabot Shakespeare IV. Henrik című drámája nyomán állította színpadra az új adaptációt író Robert Icke.

A Falstaffot alakító McKellen éppen a wales-i herceggel és Henry Percyvel csatázott, amikor lesett a színpadról. 

Az egész olyan gyorsan történt, hogy sokan azt gondolták, ez is az előadás része, de mivel McKellen fájdalmasan segítségért kiáltott, a stáb nyomban hozzá sietett. 

A lámpákat felkapcsolták és kiürítették a nézőteret. A színház szóvivője a nézőtéren ülő két orvosnak külön köszönetet mondott a segítségükért.

McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott, láthatta a közönség III. Richardként, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is. A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógia Gandalfjanként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség. De játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.

Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondania a Duke of York színházban, mert a vonatához rohanva megsérült a lába. De nem hagyta cserben a közönséget, a színpadon ülve válaszolt a kérdéseikre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.