Szeptemberben jön A Gyűrűk Ura sorozat második évada

Két évvel az első évad premierje óta szeptember 29-én érkezik A Gyűrűk Ura sorozat második etapja.

2024. 08. 25. 12:53
Az első képkocka a Gyűrűk ura-sorozat második évadából Fotó: Amazon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem kell sokat várni az új évadra

Az Amazon még 2019-ben úgy rendelte be A Gyűrűk Ura sorozat második évadát úgy, hogy az első még csak az előkészületeinél tartott – mutat rá az Origó cikkében. Akkor azt lehetett olvasni, hogy legalább a rajongóknak a két évad között nem kell majd éveket várniuk, az alkotók ugyanis azt tervezték, hogy az első két epizód leforgatása után több hónapos szünetet tartanak, ez idő alatt írják meg a második etap forgatókönyvét – utána viszont mindent felvesznek egyben. 

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (Forrás: Amazon)

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi végül 2022. szeptember 1-jén mutatkozott be, 

a második évad pedig idén szeptember 29-én érkezik. 

Szerencsétlenségek sorozata

A készítőknek nem volt könnyű dolguk, az első évad elkészítését a koronavírus, a másodikat a színészek és filmes, tévés írók sztrájkja is hátráltatta, és néhány nem várt esemény miatt is át kellett szervezni mindent. 2023-ban például teljes káosz uralkodott a windsori stúdióban, miután tűz ütött ki a kellékosztályon, a balesetben rendkívül értékes kellékek és jelmezek váltak a lángok martalékává. A producerek attól tartottak, hogy a károk miatt számtalan jelenet forgatását kell bizonytalan ideig elhalasztani. A forgatás akkor a második széria felénél tartott, de a szerencsétlenségek addig sem kímélték a stábot. Elpusztult egy ló is a felvételek során, ezzel A Gyűrűk Ura sorozat alaposan kivívta az állatvédő szervezetek haragját.

Új karakterek

A második évadra természetesen új karakterek, és ezzel együtt újabb színészek is érkeznek a sorozatba, rájuk szintén lehet majd számítani a folytatásban: Gabriel Akuwudike, Yasen „Zates” Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle, Nicholas Woodeson. Változás azonban, hogy Joseph Mewle-t Sam Hazeldine váltja az ork vezér, Adar szerepében. A csere olyan szempontból nem meglepetés, hogy Mewle már a sorozat promóciójában sem vett nagyon részt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.