
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.
A pudingszerű klasszikus változathoz csupán tej, tojássárgája, cukor és vanília kell.
Dúsabb, ha a 3,5 százalékos teljes tejet minél zsírosabb (legalább 30-33 százalékos) tejszínnel kevered. Zsírszegény tej esetén híg lesz. Vegetáriánusok számára kókusz- vagy zabtejjel is elkészíthető.
A tojássárgájákat finom szemcséjű kristálycukorral vagy édesítőszerrel (pl. sztíviával, nyírfacukorral, mézzel) keverd ki. A megmaradó tojásfehérjéket süteményekhez, pl. gyümölcskenyérhez hasznosíthatod.
A kikapart vaníliavelőt és magát a rudat is főzd meg a tejben. Zavarnak az apró sötét magok és nem akarsz a szűréssel bajlódni? Használj vaníliakivonatot!
A vanílián kívül fűszerezheted a krémet őrölt szerecsendióval és fahéjjal vagy kezeletlen citrom reszelt héjával, továbbá kerülhet bele kakaópor, csokoládé, likőr, pálinka, rum vagy feketekávé is.
A csokoládét a felforrósított tejbe tördelheted. Szeszekből egy-két evőkanál az ízesítéshez javasolt mennyiség. A tejet felerészben kávéval, sodónál teljesen egészében borral helyettesítheted.
Alapesetben a tojássárgáják és a folyadék mennyiségének arányától függ. A sütemények töltésére alkalmas cukrászkrémet némi fehér liszt vagy kukoricakeményítő hozzáadásával sűrítheted.
Vékony sugárban csorgatva add hozzá a meleg tej felét, és közben folyamatosan keverd. Óvatosan öntsd a maradék tejhez, és lassú tűzön keverd tovább fakanállal, amíg kissé besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanalat. Ne engedd felforrni, mert kicsapódik! Végül öntsd vissza a tálba, és folytasd a keverést, amíg a krém langyosra hűl.
Az angolkrémet sűrűbb változatban süteményekre kenheted vagy bogyós gyümölcsökkel díszítve pohárdesszertként tálalhatod, hígabb öntetként pedig morzsasütikre, pitékre locsolhatod.
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Házasságokkal is épül a hálózat Magyar Péter és főnöke körül – videó
Ez már nem játék: Bognár György udvari bolondnak nevezte Kubatov Gábort
Végre megtette Szabó Zsófi, amire mindenki várt: ledobta a textilt
Az éjjel Magyarországra érkezett a BYD legfőbb vezetője, valami rendkívüli készül: ő fogadta a ferihegyi repülőtéren
Praktikus kincsre bukkanhatsz a Lidlben, ezt a terméket ilyen jó áron sehol nem kapni!
Botrány Hadházyék tüntetésén: telibe köpte egy demonstráló a HírTV kameráját + videó
Pesics kihagyott tizenegyesének még súlyosabb következményei lehetnek
A Real Madrid az utolsó másodpercekben vette el a Barcelona bajnoki címét
Robbie Keane elárulta, kire haragszik; Bognár György a csalást hiányolta
Brüsszelnek nem tetszik az Eurovízió szabálya
Megvan, ki lesz Polt Péter utódja a legfőbb ügyészi poszton
Béketárgyalás: Isztambulban dőlhet el a háború sorsa?
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.