
Így tud jól aludni kánikulában, mutatjuk az egyiptomi trükköt!
Melegben hamarabb elfáradunk, könnyebben kiszáradunk és gyakoribbak az alvászavarok is.
A pudingszerű klasszikus változathoz csupán tej, tojássárgája, cukor és vanília kell.
Dúsabb, ha a 3,5 százalékos teljes tejet minél zsírosabb (legalább 30-33 százalékos) tejszínnel kevered. Zsírszegény tej esetén híg lesz. Vegetáriánusok számára kókusz- vagy zabtejjel is elkészíthető.
A tojássárgájákat finom szemcséjű kristálycukorral vagy édesítőszerrel (pl. sztíviával, nyírfacukorral, mézzel) keverd ki. A megmaradó tojásfehérjéket süteményekhez, pl. gyümölcskenyérhez hasznosíthatod.
A kikapart vaníliavelőt és magát a rudat is főzd meg a tejben. Zavarnak az apró sötét magok és nem akarsz a szűréssel bajlódni? Használj vaníliakivonatot!
A vanílián kívül fűszerezheted a krémet őrölt szerecsendióval és fahéjjal vagy kezeletlen citrom reszelt héjával, továbbá kerülhet bele kakaópor, csokoládé, likőr, pálinka, rum vagy feketekávé is.
A csokoládét a felforrósított tejbe tördelheted. Szeszekből egy-két evőkanál az ízesítéshez javasolt mennyiség. A tejet felerészben kávéval, sodónál teljesen egészében borral helyettesítheted.
Alapesetben a tojássárgáják és a folyadék mennyiségének arányától függ. A sütemények töltésére alkalmas cukrászkrémet némi fehér liszt vagy kukoricakeményítő hozzáadásával sűrítheted.
Vékony sugárban csorgatva add hozzá a meleg tej felét, és közben folyamatosan keverd. Óvatosan öntsd a maradék tejhez, és lassú tűzön keverd tovább fakanállal, amíg kissé besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanalat. Ne engedd felforrni, mert kicsapódik! Végül öntsd vissza a tálba, és folytasd a keverést, amíg a krém langyosra hűl.
Az angolkrémet sűrűbb változatban süteményekre kenheted vagy bogyós gyümölcsökkel díszítve pohárdesszertként tálalhatod, hígabb öntetként pedig morzsasütikre, pitékre locsolhatod.
Melegben hamarabb elfáradunk, könnyebben kiszáradunk és gyakoribbak az alvászavarok is.
A 101 éves táplálkozási szakértő elárulta.
A nyári menük kihagyhatatlan eleme, amit sajnos nagyon könnyű elrontani.
Sokan nem figyelnek rá, pedig ezen az apróságon múlik a hűtő élettartama.
Orbán Viktor is reagált a kokárdát földre dobó drag queen műsorára – videó
Baloldali megmondóember állt ki a Csík zenekar énekesnője mellett + videó
Senki nem ültet már ilyen gyümölcsfát, pedig igazi kincs a termése
Kiderült Zelenszkij ördögi terve
Végre kapható a magyar csemegekukorica, most az Aldiban olcsóbb, mint a piacon
Kiderült, kiket környékeztek meg az ukrán kémek
A luxusfeleség: Olena Zelenszka
Könnyű ágon a Chelsea, így az Optánál a klub-vb favoritjává lépett elő
Takarítás Liverpoolban: távozott egy világbajnok is, Klopp embere
Különleges dámszarvas született a Budakeszi Vadasparkban + fotók
A Gubacsi-híd leszakadt gyalogos felüljárójáról egyeztetett Szentkirályi Alexandra
Hallgatásba burkolózik a drag queen, aki a pride-on gúnyt űzött a kokárdából + videó
Melegben hamarabb elfáradunk, könnyebben kiszáradunk és gyakoribbak az alvászavarok is.
A 101 éves táplálkozási szakértő elárulta.
A nyári menük kihagyhatatlan eleme, amit sajnos nagyon könnyű elrontani.
Sokan nem figyelnek rá, pedig ezen az apróságon múlik a hűtő élettartama.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.