
Elképesztő, így néz ki a dubaji virsli, mutatjuk!
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.
A pudingszerű klasszikus változathoz csupán tej, tojássárgája, cukor és vanília kell.
Dúsabb, ha a 3,5 százalékos teljes tejet minél zsírosabb (legalább 30-33 százalékos) tejszínnel kevered. Zsírszegény tej esetén híg lesz. Vegetáriánusok számára kókusz- vagy zabtejjel is elkészíthető.
A tojássárgájákat finom szemcséjű kristálycukorral vagy édesítőszerrel (pl. sztíviával, nyírfacukorral, mézzel) keverd ki. A megmaradó tojásfehérjéket süteményekhez, pl. gyümölcskenyérhez hasznosíthatod.
A kikapart vaníliavelőt és magát a rudat is főzd meg a tejben. Zavarnak az apró sötét magok és nem akarsz a szűréssel bajlódni? Használj vaníliakivonatot!
A vanílián kívül fűszerezheted a krémet őrölt szerecsendióval és fahéjjal vagy kezeletlen citrom reszelt héjával, továbbá kerülhet bele kakaópor, csokoládé, likőr, pálinka, rum vagy feketekávé is.
A csokoládét a felforrósított tejbe tördelheted. Szeszekből egy-két evőkanál az ízesítéshez javasolt mennyiség. A tejet felerészben kávéval, sodónál teljesen egészében borral helyettesítheted.
Alapesetben a tojássárgáják és a folyadék mennyiségének arányától függ. A sütemények töltésére alkalmas cukrászkrémet némi fehér liszt vagy kukoricakeményítő hozzáadásával sűrítheted.
Vékony sugárban csorgatva add hozzá a meleg tej felét, és közben folyamatosan keverd. Óvatosan öntsd a maradék tejhez, és lassú tűzön keverd tovább fakanállal, amíg kissé besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanalat. Ne engedd felforrni, mert kicsapódik! Végül öntsd vissza a tálba, és folytasd a keverést, amíg a krém langyosra hűl.
Az angolkrémet sűrűbb változatban süteményekre kenheted vagy bogyós gyümölcsökkel díszítve pohárdesszertként tálalhatod, hígabb öntetként pedig morzsasütikre, pitékre locsolhatod.
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.
A 42 Restaurant séfje, Koppány Levente gondoskodik majd Jennifer Lopez és csapatának étkezéséről budapesti tartózkodása alatt.
A bodza sokak kedvenc szörpféléje, de méz, zselé, lekvár, sőt pálinka is készíthető belőle.
Gondolták volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundás kenyerek?
Eltűnt pásztói nőt keres a rendőrség
Most kiderül, Zelenszkijnek a fotel vagy a tűzszünet a fontosabb
Kiadták a figyelmeztetést: ne küldj több SMS-t, különben...
Végre Trump is megszólalt az orosz bombázók ukrán megsemmisítéséről
Eddig titkolta Törőcsik Franciska, most végre megmutatta: a rajongók szóhoz sem jutottak!
Egy vérfürdő után benyújtotta lemondását az ukrán szárazföldi erők parancsnoka
Orosz válasz: ballisztikus csapás Ukrajnára
Ezek az ételek jobban károsíthatják a májadat, mint az alkohol
Döbbenetes, mit vittek el Münchenből a PSG vandál szurkolói a BL-döntő után + videó
A Fradi megkezdte a bevásárlást a magyar játékosokból – Lisztes Krisztián is hazatérhet
Ukrajna légicsapása globális kockázatokat rejt
Eldőlt, Orbán Viktor lesz 2026 után is a miniszterelnök újabb négy évre
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.
A 42 Restaurant séfje, Koppány Levente gondoskodik majd Jennifer Lopez és csapatának étkezéséről budapesti tartózkodása alatt.
A bodza sokak kedvenc szörpféléje, de méz, zselé, lekvár, sőt pálinka is készíthető belőle.
Gondolták volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundás kenyerek?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.