idezojelek

Márki-Zay Péter maga a megtestesült, vegytiszta gyűlölet

Állítása szerint Szeretetországot épít. Vajon miket mondana, ha nem ezt tenné?

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined

Sokan, sokféleképpen kritizálták már Márki-Zay Pétert, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét. A diplomatikusabb értékelések szerint összeszedetlenül, sokszor meggondolatlanul beszél. Van olyan baloldali kritikusa is, aki szerint „hülyeségeket” mond.

De amellett semmiképpen nem lehet elmenni szó nélkül, ahogyan Márki-Zay beszél. Ez a mindent elárasztó nyálkás gyűlölet. A beszédének visszatérő elemei az árulók, a pusztulás, a kisebbségek, vagy éppen politikai ellenfelek megsemmisítése. Ez utóbbi kapcsán kifejezetten riasztó, hogy bár leginkább „börtönről” beszél, de sokszor ezek a részek olyan tágabb kontextusba vannak beágyazva, amelyek kulcsszavai a „halál” és a „pusztulás”. Például amikor a „fideszes nyugdíjasok” haláláról lamentált.

Sajnos a Z. Kárpátok és egyéb jobbikosok karlendítésének árnyékában, amely bocsánatos bűnné vált a baloldalon, elcsépelt lenne azt írni, hogy az efféle kifejezéseket tucatjával tartalmazó szövegek leginkább a vészkorszakban voltak jellemzőek. De eddig talán nem is kell visszamenni, elég csak a Kuruc.info éljenzése közben a Parlamentbe gárdamellényben bevonuló jobbikosokra gondolni.

Mindeközben Márki-Zay egy olyan képet próbál vetíteni magáról, hogy ő egy hétgyermekes, konzervatív, templomba járó családapa, aki állítólag még a melegekért is kiáll. Ehhez képest egy olyan politikai hirdetést sikerült nemrég kitennie Facebook-oldalára, amit még a homoszexuálisokat tűzzel-vassal üldöző csecsen hadurak is megirigyelhettek volna. A videóban a melegeket láncostangás, orgiázó vadállatokként mutatták be, egyre hangosodó férfinyögések közepette, Szájer Józsefről készült bevágásokkal megfűszerezve. A videóval Márki-Zaynak sikerült elérnie, hogy a teljes LMBTQ-közösség kifejezze felháborodását, és azonnal követelje a videó eltávolítását. Pikáns helyzet jött létre: az állítólagos „gonosz, homofób” kormány legfőbb ellenfele ellen keltek ki az LMBTQ-szervezetek. Tegyük hozzá: jogosan.

Márki-Zay Péter gyakorlatilag sportot űz abból, hogy a magyar társadalom minden csoportját vérig sérti. Ez nem átgondolatlanság. Ez nem érzéketlenség, nem is tapintatlanság. Ez a gyűlölet.

A fentebb látható összeállításunk természetesen összevágás. Összeszedtük és egy csokorrá gyúrtuk mindazt a gyűlöletet, amely Márki-Zay száján naponta ömlik kifelé. Nem száz videóból vannak összevágva, ez mindössze három beszélgetés. Ezek a gyűlöletmagvak többnyire nem sűrűsödnek össze ennyire, bár ennek az ellenkezőjére is lehetne példákat hozni, amikor sűrű egymásutánban beszél az árulókról, a kisebbségekről, a börtönről és a halálról. Videónkban Márki-Zay Péter valódi arcát láthatják, koncentrált formában.

Azt pedig különösen fontos kihangsúlyozni, hogy a baloldal jelöltje arra kér felhatalmazást a választóktól 2022. április 3-án, hogy ez a düh, agresszió és gyűlölet végre olyan csatornákat kapjon, amelyet hatalomnak nevezünk, és amelyen keresztül kifolyatható. És aki azt hiszi, hogy ezt csak a Fidesz ellen fogja használni, az nézze végig a videót elölről. Az ellenzék tele van árulókkal. Az árulókkal pedig le kell és le is fog számolni. Áruló pedig bárki lehet.

(Az eredeti felvételeket ide, ide és ide kattintva lehet megnézni.)

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.