idezojelek

Hatalmas baki, Nagy Ervin lábon lőtte magát

Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nekilátott rendbe tenni a bélyeggyűjteményeit. Hiszen voltak olyan évadok, amelyek nem lettek behelyezve még albumokba és sajnálatos módon különféle borítékokban várták, hogy a helyükre kerüljenek. Azonban mielőtt elkezdte ezt a meglehetősen aprólékos pepecselést a bélyegekkel, eszébe jutott egy fontos dolog. Figyelemmel kísérte ugyanis az elmúlt hetek egyik legnagyobb közéleti csörtéjét a Rákay Philip kontra Nagy Ervin vitát. A múlt héten írt is ebben a témában egy jegyzetet, Gryllus Dorkával kapcsolatban, hogy miért is szól bele két ember vitájába. Azóta többen is megszólaltak ezzel az üggyel kapcsolatban, szinte már a csapból is ez folyt. 

Azonban egy nagyon érdekes felvetés került napvilágra Trombitás Kristóf tollából Nagy Ervinnel kapcsolatban. Az újságíró a Facebook-oldalán a következőket írta egyik posztjában:
„Ezt a csávót ezerrel elkezdték építeni, amire a startjelzést a nagyköveti vacsora jelentette. Azóta monitorozza a dollármédia, hogy itthon működhet-e a Zelenszkij-recept. Nagy Ervinből Zelenszkij 2.0-t faragnának, ez a terv.”

Ez bizony elgondolkodtatta Félixet is. Miért is ne gondolkodhatna így a baloldali ellenzék? Gyakorlatilag már minden formációt kipróbáltak, és így sem sikerült még csak megközelíteniük sem a kormányzó pártok választási eredményeit. Orbán Viktornak pedig egész egyszerűen nincs kihívója. Itt jöhetne képbe Zelenszkij mintáját követve a feltevés szerint a baloldali színész, Nagy Ervin. Ez megmagyarázná a színész utóbbi hetekben tapasztalható markáns megszólalásait, médiaszerepléseit. Gyakorlatilag felváltva szerepel a 24.hu, a Magyar Hang, a 444.hu felületein. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb pedig a Telexnek adott imázsépítőnek szánt hosszú interjút. Azonban ez az interjú hatalmas nagy baki volt Nagy Ervin részéről, mert ezzel a szereplésével gyakorlatilag lábon lőtte saját magát. Ugyanis felelőtlenül olyan dolgokat mondott, amelyekkel kiírta magát a honi politikai életből, de legalábbis lerombolta a saját hírnevét, nemhogy tovább építette volna. Természetesen a videóban hangsúlyt kapott a Rákay Philippel folytatott vitája is.

Érdemes idézni belőle pár gondolatot: 
„A pisikását kevergette még szerintem a Kálmánka, amikor én mondjuk automata Mustangban ültem édesapám mellett, csak aztán jött egy csúnya rendszerváltás, tehát nekem nem kell a fényűzést megmutatni.”

Úgy látszik, nem mondta el senki Nagy Ervinnek, hogy nem illik a kitalált vagy valós anyagi helyzettel kérkedni, ezt csak Havas tanár úr szokta, nem véletlen, hogy ő is a baloldalt erősíti (vagy éppen gyengíti). De ez intelligencia, stílus és neveltetés kérdése, tudjuk be annak, hogy ezekben a szegmensekben komoly hiányok vannak az újdonsült baloldali megmondóembernél. Azonban az, hogy ennek a nagy jólétnek –  amit ecsetelt a művész úr a saját szavaival élve – „egy csúnya rendszerváltás” vetett véget, sok mindent elárul arról a politikai miliőről, közegről, ahonnan Nagy Ervin érkezett. Ebből ugyanis az következik, hogy a rendszerváltás előtti időszak kegyeltjeként futotta ilyen luxuscikkre nekik, mint az említett automata Mustang, a fránya rendszerváltás azonban véget vetett ennek a fene nagy jólétnek. 

Ezzel a mondattal – hiába akarta az interjú folytatásában tompítani az élét – Nagy Ervin hatalmas bakot lőtt. Így már nagyon nehéz lesz a dolguk a baloldali spindoktoroknak, ha valóban igaznak bizonyul Trombitás Kristóf megérzése, mert ezt az önmaga által porig rombolt karaktert felépíteni már nem nagyon lehet. Ahogy a mondás tartja, addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik – gondolta magában Felhévizy és leült az asztalhoz tovább rendezgetni a bélyeggyűjteményét, mert szeretett volna végre egy kis nyugalmat ebben a nagy médiaviharban.

Borítókép: Nagy Ervin színművész, a baloldal megmondóembere új szerepre készül? (Forrás: Képernyőfotó)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.