időjárás -1°C Natália 2023. december 9.
logo

Gryllus Dorka csúnyán nekirontott a fideszes véleményvezérnek

Felhévizy Félix
2023.06.11. 05:35 2023.06.11. 08:08
Gryllus Dorka csúnyán nekirontott a fideszes véleményvezérnek

Hol a pofátlanság határa?

Felhévizy Félix pár napra elutazott a vidéki rokonaihoz. Úgy döntött, hogy elfut egy kicsit a világ zajától egy olyan helyre, ahol egy kicsit kikapcsolódhat, feltöltődhet, pihenhet és nem utolsósorban finomakat ehet, ihat. A kedves rokonai ismerik az ízlését, ezért egyik nagy kedvencével, bográcsban készült vörösboros őzpörkölttel várták. Azonban amíg rotyogott a bográcsban az ízletes étel, a hírlapíró csak megszegte az irányú fogadalmát, hogy teljesen kikapcsolja az internetet, és nem törődik semmivel. Így természetesen belefutott a hét egyik nagy port kavart történetébe, Rákay Philip és Nagy Ervin csörtéjébe. A sztori tulajdonképpen annyi, hogy Nagy Ervin baloldali színművész harsány kirohanást intézett Rákay Philip kommunikációs szakember, influenszer egy korábbi posztja miatt, amire Rákay is igen erős választ adott.
Nagy Ervin még a múlt héten a noÁr és a Tanítanék mozgalmak tanárok melletti tüntetésén a 24.hu videójában a tettlegességig fajuló tüntetésekről a következőket mondta:

„Szerintem jogos. Amikor az ember a kétségbeesését nem tudja hogyan levezetni, ez kitör néha a fizikai erőszakban. Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni. Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest szerintem a magyar diákok rendkívül kulturáltak, hogy mi történik velük és a jövőjükkel.”

Rákay Philip pedig erre a vérlázító nyilatkozatra többek közt a következőképpen reagált:

„Amikor pedig a párizsi városfelgyújtásról ábrándozol, csak halkan jegyzem meg, hogy az ottani rohamrendőrök nem gázspray-fröccsöt fújkálnak ám a levegőbe, hanem rommá verik az illegálisan tüntikézőket. Na, például ez is egy óriási különbség Párizs és Budapest között. Ha mégis mindenképpen oda vágysz, nem tartóztatunk! Schilling és Sárosdi nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban. Sok szerencsét!”

Na ez a válasz kiverte a biztosítékot a balos művészeknél. Gryllus Dorka azonnal Schilling és Sárosdi védelmére kelt, és egy videóban nekirontott Philipnek:

„Helló, Philip, azt szeretném neked elmondani, hogy a Schilling Árpád és a Sárosdi Lilla nem árufeltöltő, nem tudom, honnan szeded ezeket az információkat, ezek az információk tévesek” – mondta a videójában. A színésznő a videóhoz írt posztjában közölte, hogy Schilling Árpád az elmúlt években több európai nagyvárosban is rendezett.  Sárosdi Lilla pedig öt színházi projektben vett részt, négy különböző társulattal, mindegyikben francia nyelven játszott. „Szerintem legyünk rájuk büszkék, hogy ilyen sokat értek el magyar művészként a világban, szerintem erre az egész ország büszke lehet, szerintem legyél rá te is büszke!” – közölte Gryllus Dorka.

Természetesen Rákay vitriolos riposztja sem maradt el:

„Nagyon köszönöm a jó hírt, hogy Árpi és Lilla ilyen remekül boldogulnak a saját szakmájukban külhonban! Őszintén kívánok nekik odakint még nagyobb sikereket! Addig sem itt rontják a levegőt.”

A vitához annyit érdemes hozzáfűzni: az a tény, hogy Schillingék külföldi munkájukat ilyen nagy közmegelégedésre végzik, nem azt jelenti, hogy színvonalas, amit csinálnak, sokkal inkább azt a mondást igazolják, hogy bizony valóban nagy az isten állatkertje, mindenhol vannak olyan emberek, akiknek tetszik az általuk képviselt szörnyűség. Gryllus Dorkán pedig erőt vett a liberális gőg, és megfeledkezett arról az alapvető illemszabályról, hogy két ember vitájáról lehet ugyan véleményt mondani, de nagyon nem illik konkrétan belebeszélni, hiszen ez az ő dolguk – gondolta magában kicsit feldúltan Felhévizy, majd leült végre az asztalhoz elfogyasztani a bográcsban készült vörösboros őzpörköltjét, mert az lehet, hogy nem annyira haladó és korszakalkotó, mint Schillingék állítólagos művészete, viszont elképesztőn finom.

Borítókép: Gryllus Dorka színésznő énekel a Like a rolling stone koncerten a 11. Ördögkatlan Fesztivál második napján Nagyharsányban 2018. augusztus 1-jén (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.