idezojelek

Ebből balhé lesz! Sebestyén Balázs megdöbbentő kijelentése borzolja a kedélyeket

A műsorvezető nem finomkodott.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix a héten teljesen kikészült. Hétfő este Brüsszelben egy tunéziai származású illegális migráns lelőtt két svéd fociszurkolót. Az elkövető a közösségi médiába feltöltött videójában a támadás után arról beszélt, hogy „Allah nevében követte el a gyilkosságokat”. A hírlapíró nem tud azóta sem napirendre térni, megnyugodni. Hogy történhet ez? Miért hagyta ezt Európa? Nem látja senki, hogy a vesztünkbe rohanunk?  Ezek és ezekhez hasonló kérdések cikáztak az agyában, miközben egyre másra érkeztek a hét további nyugtalanító hírei: számos országban terrorkészültség van, a terrortól való félelem tartja rettegésben Olaszországot,  Franciaországban reptereket zártak le bombariadók miatt és hazánkban is fokozott ellenőrzés volt a napokban. 

Mindeközben a magyarországi baloldal viselkedése egész egyszerűen érthetetlen. Miközben a palesztin–izraeli háborús konfliktus hatására Nyugat-Európa nagyvárosaiban rendszeressé váltak a Hamászt támogató tüntetések, és terrorcselekmények tartják rettegésben az embereket, a hazai ellenzék EP-képviselői jobbára hallgatnak, és közben az illegális migrációt legalizálni akaró uniós politikusokkal együtt ünneplik a lengyelországi választáson előretörő Donald Tusk győzelmét. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

brüsszeli terrortámadásokat viszont egyik politikus sem ítélte el a Facebookon, ahogy a történtek után az illegális bevándorlók tervbe vett elosztási mechanizmusát sem kérdőjelezik meg. Egész Európa megőrült? Értehetetlen, ami történik.  Szerencsére vannak azért olyan józan hangok is a magyar médiában, amelyek már érzik, hogy komoly változásokra van szükség a vén kontinensen. Sebestyén Balázs nagyon keményen fogalmazott a brüsszeli terrortámadással kapcsolatban:

„Súlyos ébredésre van szüksége Európának. […] Radikálisabb módszerekkel kell megpróbálni felszámolni ezt és kezdeni a migrációval valamit.  […] Afrikából partra szállhat bárki Európában – nézd meg, mi van Dél-Olaszországban.  […] Persze, segíteni kell. Az európai szív ilyen. De egy idő után önmagunkat tesszük tönkre ezzel. Emberségesek vagyunk, liberálisok vagyunk, segítünk – ez emelte naggyá Európát. Aztán lehet, ez fogja elpusztítani Európát.”

A Rádió 1 népszerű műsorvezetője az utóbbi hónapokban több közéleti témában is állást foglalt, méghozzá elég markánsan, nem törődve azzal, hogy a baloldali médiában mi az úgynevezett mainstream álláspont. Először az idei finnországi műkorcsolya Európa-bajnokság megnyitóünnepségén fellépő transznemű jégtáncos produkciója kapcsán szólalt meg, ami kiverte a biztosítékot a baloldalon. 

Majd a Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró nagy vihart kavart cikkéről mondott a baloldalon nem éppen elfogadott véleményt, amelyben a világhírű zsurnaliszta azt állította, hogy az Északi Áramlat gázvezetékeket az amerikaiak robbantották fel. Utoljára pedig az egész országot felkavaró esetről, a tizenöt éves diákkal szexelő pedagógiai asszisztens dermesztő történetéről fogalmazott meg meglehetősen sommás és kemény véleményt. Majd a baloldali média egyik zászlóshajójának számító HVG videós podcastjének adott interjút, ahol nagyon határozottan mondta el a véleményét a világban tomboló genderőrületről. 

– Mielőtt sokan felhorkannának azon, hogy Sebestyén Balázs példaként szerepel az írásban, le kell szögezni, hogy igenis nagyon fontos dolog, hogy olyan nagy népszerűségnek örvendő hírességek, celebek, akik agyában több van, mint jónéhány társuknak, komoly dolgokkal kapcsolatban is nyilvánuljanak meg. Hiszen sok emberhez jutnak el a szavaik, gondolataik, sokkal több emberhez, mint, ha ugyanazt történetesen egy szemüveges, öltönyös szakember mondja el a televízióban. Hajrá, Balázs! – gondolta magában Felhévizy és úgy döntött, ma már nem olvas több hírt, délután ugyanis rangadót játszik a Fradi Diósgyőrben.

Borítókép: Sebestyén Balázs a Frizbi című műsorban (Forrás: YouTube/Frizbi)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.