idezojelek

Gyabronka József, a híres Móka Miki romba döntötte Dobrevék ördögi tervét

Itt az újabb leleplezés.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A Szabad Európa portál vendége ezúttal Gyabronka József színművész volt, aki 1978-tól 1982-ig a Magyar Televízió Zsebtévé című műsorának volt az ikonikus főszereplője, Móka Miki. A színészről köztudott, hogy nem szimpatizál a kormánnyal. Szerepelt például abban a szánalmas, még a 2021-es országos ellenzéki előválasztásokra mozgósító videóban is, amely a tájékoztatás szerint közösségi finanszírozásból valósult meg az aHang, a Számoljuk Együtt és a Civil Választási Bizottság szervezésében. Gyabronka ritkán szólal meg, de akkor mindig keményen odamond a kormánynak, ezúttal sem volt ez másképpen. Gyönyörűen felmondta a baloldali, liberális mantrát a jobboldal árokásásától egészen a gonosz, részrehajló színháztámogatásokig. Természetesen a Katona József Színház vérlázító gyakorlatát a DK-sok kedvezményéről nem hiszi el, mert elmondása szerint jól ismeri Máté Gábort és a színház vezetőségét is, és nem feltételez róluk ilyet. Azonban meggondolatlan volt, mert a beszélgetésben akaratán kívül keresztbe tett, ha úgy tetszik, romba döntötte azt a baloldali, liberális narratívát, ördögi tervet, amely szerint vannak a jobboldali Orbán-hívők, de a másik oldalon egy nagyon színes, modernül gondolkodó, széles látókörű társaság van, akik tulajdonképpen nem liberálisok vagy baloldaliak, csupán európai gondolkodású, demokráciaféltő polgárok. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyabronka a következőt mondta:

„Hogy ki vagyok kiáltva nemzetellenesnek vagy liberálisnak, vagy kozmopolitának, vagy nem tudom minek, azt kikérem magamnak (…)”

Majd saját magát megcáfolta:

„Már a választás napján kiderül, hogy már ott nem demokratikus a választás. Mert már úgy hozták meg a választási szabályokat, hogy aki nyer, az még egy adagot nyerjen. (…) Van egy jó csomó ember, aki másképp gondolkodik és máshová teszi le a voksát.”

Azaz Gyabronka bármennyire is igyekszik eltolni magától, igenis a liberális, kozmopolita oldalnak a szekértolója. Ez nem probléma, az viszont már igen, hogy próbálja ezt a tényt elhomályosítani.

Néhány mondat arról, hogy mi is ez a Szabad Európa, a független, objektív, hiteles hírforrás, ahol a mi végtelenül objektív színészünk nekiment a kormánynak. A Szabad Európa portált amerikai költségvetési pénzekből tartják fenn, ahogy arról korábban az Origó beszámolt. Saját bevallásuk szerint függetlenségük egyik garanciája a külföldön működő amerikai médiumokat összefogó ügynökség, a USAGM tevékenységét meghatározó jogszabály, ez alapján valójában amerikai médiaként tekintenek magukra. „A működés költségeit az Egyesült Államok kongresszusa biztosítja a USAGM (Az Egyesült Államok Globális Médiáért felelős Ügynöksége) független testületen keresztül” – írják az oldalukon. 

A weboldal valójában egy „kereskedelmi képviselethez” tartozik, amelynek neve: RFE/RL Inc. Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet. A lap pontos költségvetése nem ismert, a finanszírozás azonban teljesen egészében amerikai adófizetői pénzből történik, ugyanis a portálon nincsenek hirdetések. A Szabad Európa egyébként keményen beleállt a 2022-es választási kampányba, az országgyűlési választásnak külön sorozatot szentelt, amelyben a kormány munkáját bírálta, és azóta is a baloldali megmondóemberek szócsöveként szolgál.

Ennyi. Nincs új a nap alatt.

Ezért stílszerűen a ballib leckét tűpontosan felmondó Gyabronka-show-t az egykori Zsebtévé ikonikus zárszavával fejezzük be: Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára…

Borítókép: Gyabronka József színművész (Fotó: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.