idezojelek

Nagy Ervin keményen nekiugrott Rákay Philip torkának, és a Megafont is megtámadta

A baloldali színész nem bír magával.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon nehéz helyzetbe került. Ugyanis szilveszterkor, mint oly sok ember, tett pár fogadalmat arra vonatkozóan, hogy mit tesz vagy éppen nem tesz majd az új esztendőben. Ezen fogadalmak egyike volt, hogy például Nagy Ervin színészről nem fog többet írni. Azonban a Sztárbox csillaga ismét kimutatta a foga fehérjét, ezért a hírlapíró kénytelen volt megszegni ez irányú fogadalmát. A hőzöngő, baloldali megmondóemberré vedlett színész szívesen szerepel különféle baloldali fórumokon, egy lehetőséget sem hagy ki, ha lehetősége nyílik belerúgni a kormányba vagy kormányközeli emberekbe. Ezúttal a Budapest Főváros Önkormányzata által működtetett Énbudapestem portálnak adott interjút, ahol szemrebbenés nélkül támadta meg a megafonosokat, majd Rákay Philip torkának ugrott:

„Nézd, szerintem én nem egy levitézlett bonviván vagyok, aki négyévente áll ki alibiügyek mellett annak reményében, hogy attól majd talán leesik egy vidéki színházacska, hanem azt hiszem, hogy a pályáját aktívan és tisztességgel szolgáló ember, akit nem a fortélyos félelem igazgat, amikor kinyitja a száját. A jobboldal sehol nem jegyzett megafonos rizibizi fiúi pedig amúgy is bárkibe beletörölhetik a sáros bakancsaikat, amit láthatóan lelkesen meg is tesznek. Azért kapják a fizetésüket, hogy karaktergyilkosok legyenek. Hogy nap mint nap emberek életét tegyék tönkre. Kíváncsi lennék, hogy mit gondolnak majd róluk az unokáik. De amíg a fél ország velem szelfizik, addig magasról teszek rá, hogy mit irkálnak össze rólam.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt felülnénk az Ervin-hintára, érdemes megjegyezni,hogy nem ok nélkül került a jobboldali médiumok célkeresztjébe. A színészről lehetett tudni, hogy nem szívleli a kormány tevékenységét, de a 2022-es választások előtt az ATV-ben konkrétan el is mondta, hogy Márki-Zay Péter mögé fog állni, döntését pedig a következőképpen indokolta:

„Hogy milyen köveket fognak rám dobni ezért, nem nagyon érdekel, mert szétfeszít, hogy mindennap valami olyan méltatlanságba akadok bele, ami engem irritál állampolgárilag. […] Biztos be lehetne fülemet-farkamat húzni, csak az igazságérzetem, művészi szerepvállalásom ebben az országban arra predesztinál, hogy én ezt szóvátegyem.”

Majd még azt is hozzácsapta a monológjához, hogy közéleti megnyilvánulásainak számos negatív következménye van a mai napig: rendszeresen esik el munkáktól miatta, de ez nem tántorítja el, szerinte ugyanis már nincs hova hátrálni. Természetesen ezek a szavak megmosolyogtatóak, hiszen ő az egyik legfoglalkoztatottabb színész. Majd büszkén feszített az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Jobbik-vezér Gyöngyösi Márton mellett az amerikai nagykövetség által szervezett elhíresült széderesten, de volt, hogy a színész a korábban tettlegességig fajuló tüntetésekről a következőket mondta:

„Szerintem jogos. Amikor az ember a kétségbeesését nem tudja hogyan levezetni, ez kitör néha a fizikai erőszakban. Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni. Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest szerintem a magyar diákok rendkívül kulturáltak, hogy mi történik velük és a jövőjükkel.” 

Ezek után érthetetlen, hogy miért csodálkozik azon, ha ezeket a dolgokat felhánytorgatják neki. Az interjúban beszélt a terveiről is:

„Inkább a produceri terepre szeretnék fókuszálni már idén, saját gyártású dolgokat csinálni, de ez azért elég nehéz itthon. […] ez a piac nem úgy szerveződik, hogy van egy jó ötleted, és mindenki felkiált, hogy jaj, de jó, gyere, Ervin, itt van egymillliárd forint, csináld! Ez egy sokkal rögösebb út, a heti streaming gyártása pedig amúgy is nagyon költséges mulatság. A másik oldalról pedig csak akkor kapsz bármit, ha körbepuszilod a Rákay Philipet. Ezt azért lehet, hogy most kihagynám. De Ervin bácsi puttonya tele van ötletekkel, úgyhogy megyek előre, ahogy mindig is csináltam. Optimista ember vagyok.”

– Ez igen! Megint mindenki hibás. A rendszer és Rákay Philip is, hiszen nem adnak csak úgy egymilliárd forintot neki, mert van egy ötlete. Örülünk azonban annak, hogy Ervin bácsinak tele van a puttonya ötletekkel, mi is valami hasonlót érzünk, csak nekünk már Ervin bácsival van tele a puttonyunk – gondolta magában Felhévizy, majd leült a konyhaasztalhoz és megevett egy csodás franciakrémest, ezután kihúzta az újévi fogadalmak listájáról a Nagy Ervinre vonatkozó rész mellett az édességek csökkentése passzust is.

Borítókép: Nagy Ervin színész a NoÁr és a Tanítanék mozgalom által szervezett Levegőt! címmel megrendezett tüntetésen (Forrás: képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.