idezojelek

Dobrevék az áldozatok helyett a kommunizmusnak állítanának emléknapot

A baloldali politikusok éppen február 25-én tartottak kormányellenes demonstrációt a Kossuth téren.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Lealacsonyító, a Rákosi-időket idéző közbeszédnek, így elfogadhatatlannak tartja közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt, aKDNP Gyurcsány Ferencnek az Országgyűlésben elhangzott magánszámát, napirend előtti felszólalását, amellyel a DK elnöke fröcsögve a miniszterelnök beszédére reagált. Miután Rákosi Mátyás kommunista rémuralmat hozott létre szovjet segédlettel, ez az értékelés nem jelent kevesebbet, mint hogy a bukott baloldali miniszterelnök is kommunistaként nyilvánult meg.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A KDNP ítélete abszolút helytálló, ám érdemes továbbvinni: Gyurcsány és felesége, Dobrev Klára nem pusztán megidézik szövegeikkel a bűzhödt személyi kultusszal megterhelt ötvenes évek politikai felfogását, diktatórikus elitista szemléletét, hanem reprodukálják, lemásolják. Amennyiben hatalomra kerülnének egy katasztrofális baleset vagy külföldi beavatkozás folytán, a Rákosi-féle bolsevik diktatúrát egy az egyben meg akarnák valósítani, mert az Apró klán számára még a Kádár-rezsim is túl puha volt.

 

Nem kell különösebb extra bizonyíték mindennek az alátámasztására, elég, ha valaki meghallgatja azt, amit mondanak, gyalázva, fenyegetve, ellenségnek tartva, azaz nem véve emberszámba politikai ellenfeleiket vagy akárcsak azokat, akik nem hajszálra ugyanazt mondják, mint ők.

Dobrev Klára éppen olyan gyűlölködő, uszító, hamisítatlan rákosista beszédet tartott a Kossuth téri tüntetésükön vasárnap, mint férje az úgynevezett évértékelőjén, majd a parlamentben.

Érdekes módon senkinek sem tűnt fel, hogy ezt éppen február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján tette. Hogy szándékosan voltak ilyen érzéketlenek a szervezők vagy csak véletlenül, figyelmetlenségből? Mi arra voksolunk, hogy direkt, dafkéból időzítették a kommunista típusú tüntetést éppen 25-ére, provokációképpen. Így érzékeltette Dobrev Klára árnyékkormányfő a többi gyújtó hangú, a jobboldal elleni gyűlöletre buzdító, mozgósító beszédet tartó pártvezetővel, Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnökkel, Szabó Tímeával (Párbeszéd–Zöldek), Bedő Dáviddal (Momentum) és Karácsony Gergely (Párbeszéd–Zöldek) főpolgármesterrel egyetemben, hogy ők legszívesebben nem a kommunizmus áldozatainak, hanem magának a kommunizmusnak állítanának emléknapot. 

Valószínűleg emiatt volt a demonstráció iránti érdeklődés sokkal mérsékeltebb, mint napokkal azelőtt az influenszerek Hősök téri tüntetésén. Olyannyira gyér volt, hogy a végén többségében még azok is elszállingóztak, akik megjelentek. Így a kommunizmus barátai magukra maradtak. Nem csupán a majdnem kiüresedett Parlament előtti téren ― de az országban is.

 

Borítókép: Dobrev Klára beszéde a február 25-i baloldali tüntetésen a Kossuth téren (Fotó: Teknős Miklós)
 


 


 

 

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.