Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Veszélyes játékba kezdtek Biden pártjában

Azt mondják, hogy Joe Biden elmeállapota nem a legjobb, ezért vissza kellene lépnie. Már nemcsak az ellenfelei, hanem egyre több demokrata párti szavazó, vezető is ezen a véleményen van.

2024. 07. 03. 15:19
Jill Biden megdicsérte, mint a gyereket szokás: „Joe, nagyszerű munkát végeztél. Minden kérdésre válaszoltál. Minden tényt tudtál”. Mindeközben már a Demokrata szavazók is felismerték Joe Biden hanyatlását.
Jill Biden megdicsérte, mint a gyereket szokás: „Joe, nagyszerű munkát végeztél. Minden kérdésre válaszoltál. Minden tényt tudtál”. Mindeközben már a Demokrata szavazók is felismerték Joe Biden hanyatlását. Fotó: Mandel NGAN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon veszélyes vélemény azt mondani, hogy Joe Biden egy demens vénember. No nem Joe Bidenre nézvést, hiszen róla eddig is tudtuk, hogy csak egy szánalomra méltó kesztyűbáb, akit kihasznál a környezete. (Utóbbi legyen az ő baja.) 

A gond azzal van, hogy ha elismerik, eddig hazudtak Joe Biden állapotáról. Hiszen itt nem a sarki közértes Joe állapotáról beszélünk, hanem az Amerikai Egyesült Államok elnökéről. Vagyis Álomszuszék Joe már most sem képes ellátni az elnöki feladatait. Valójában sosem volt képes erre, ezt mondjuk már rég. De a demokrácia már csak ilyen, hogy nem mindig gondolkodnak logikusan a választók. Hogy a feltételezett választási csalásokról ne is beszéljünk, amiről azért sok szó esett az elmúlt négy évben Amerikában.

 

Joe Biden nem alkalmatlan lesz, már most az

És ezzel az a legnagyobb baj, hogy az Egyesült Államokat, mint a világ legerősebb (vagy legalábbis egykori legerősebb) hatalmát egy olyan ember irányítja, aki arra sem emlékszik, mit reggelizett, aki a levegővel fog kezet, aki a felesége segítsége nélkül már járni sem tud. 

Nem szabad ebből viccet csinálni, nem illik ezen jót szórakozni. Támogatni kell az idős, demens embereket, nem pedig nevetgélni rajtuk. Főleg akkor, ha az Egyesült Államok elnökéről van szó, mert az csöppet sem vicces, hogy ez az ember dönthet bármiről azontúl, hogy reggelire kakaót kér vagy karamellás tejet. Nála van a piros gomb, amivel világháborút indíthat el. Ő dönt arról, hogy Ukrajnának megengedik-e, hogy békét kössön Oroszországgal. Békéről és háborúról kell döntenie annak az embernek, aki lassan arra sem emlékszik, őt hogy hívják. 

A legveszélyesebb, hogy ezt most Amerikában beismerik, és így Amerika és a szövetségesei is sebezhetővé válnak. Hogy Biden alkalmatlan vezetőnek, azt tudjuk egy ideje. De eddig legalább az övéi ezt nem akarták látni és láttatni. Most, hogy már ők is látják és elismerik, Amerika könnyű célpontja lett az ellenségeinek, és ki tudja, hova vezet mindez. 

De Bidennek elküldték a selyemzsinórt az övéi, ezért egyértelműen kimondhatjuk: Amerika élén egy olyan ember áll, akinek már biciklit sem lenne szabad vezetni.

Eddig is láttuk, hogy mi történik, de ők elhazudták a nyilvánvaló tényeket is. Joe Biden nem egy olyan ember, aki majd csak jövő januártól lesz elnök, és nincsen semmi baj a demenciájával. De van! Ő az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, akit az egészsége, az elmeállapota akadályoz abban, hogy észszerű, jó döntéseket hozzon. 

A demokraták tönkretették Amerikát, gyengévé, sebezhetővé tették. Mindezt néhány, a párthoz közeli oligarcha, köztük például Soros György kedvéért, azért, hogy ők még gazdagabbak legyenek.

Szerintem ez szimplán hazaárulás, már ha ugye hazaárulásból van szimpla…

Borítókép: Jill Biden megdicsérte, mint a gyereket szokás: „Joe, nagyszerű munkát végeztél. Minden kérdésre válaszoltál. Minden tényt tudtál”. Mindeközben már a demokrata párti szavazók is felismerték Joe Biden hanyatlását (Fotó: Mandel Ngan/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.