A Kárpát medence bármely pontján segítségünkre lehet a kulináris szempontból jelentős helyek feltérképezésében a Google Maps, a Tripadvisor, Foursquare, vagy akár a Facebook, de mégiscsak az a legjobb, ha egy megfelelő helyismerettel rendelkező jóbarátunk saját tapasztalatai alapján hívja fel a figyelmünket a feltétlenül meglátogatandó vendéglátó egységekre.
Baráti tippek nélkül ki tudja, hogy mikor fedeztem volna fel a nagymegyeri Corvint, a komáromszentpéteri St. Petrus Vinit, a bellyei Csingi-lingit, vagy a titeli Kis csárdát? Szarvason, a történelmi Magyarország középpontját integráló, Holt-Kőrös menti festői kisvárosban Samu Tamás Gergő a helyi idegenvezetőm, ő vitt el tavaly nem sokkal nyitás után a Újvárosi bisztróba is, mely regionális szinten a legjobb élményem volt (vissza is tértünk idén, pazar sütiket ettünk egy este remek borokkal kísérve), említette a „Róka és Mackó barátkozót”, ami egyébként a 2023-as Dining Guide étteremkalauz révén már felkerült a célpontlistámra, illetve
ő ajánlotta jó szívvel a helyi mediterrán éttermek közül a Mi&Ti Pizzériát.
A magyar vendéglátás dinamikus fejlődését mutatja, hogy hány hely nyílt a járvány idején, s felettébb örömteli, hogy nagy részük túlélte a kritikus 2021-es évet. Ezek egyike a 2020 őszén nyitott Mi&Ti.

A megnyerő beltérben jól sikerült falfestéssel és berámázott fotókkal teremtettek olasz hangulatot. A terasz fedett, üvegfalakkal körbezárt és légkondicionált, ami az augusztusi 38 fokban bizony nagyon jól jött.

Az udvart rengeteg gondozott, gyönyörűen elrendezett zöld növény, többek között egy olajfa díszíti.
Remek, vékony tésztás, trattoria stílusú pizzájukat nem sokkal az érkezésünk után kóstoltuk meg, egy rukkolás-koktélparadicsomos-érlelt sonkás változatot kértem elvitelre, hamar felfaltuk a gyerekekkel még az autóban. Helyi idegenvezetőm megszervezett egy találkozót az üzemeltetőkkel, iszogatásnak indult, kulináris kalandba fordult át, megkóstolhattam a pizzákon túli ételkínálat több népszerű darabját.
Megtudtam, hogy Ambrusné Rohony Tímea a tulajdonos, aki egyébként felszolgálóként dolgozik saját éttermében, fáradhatatlan kedvességgel és szívélyességgel teszi a dolgát, s a nagy pörgés dacára mindenkihez van egy kedves szava.