Berki Krisztián az űrből jött angol ellen

Nanningban megrostálódik azoknak a tornászoknak a mezőnye, akik riói álmokat dédelgethetnek.

2014. 10. 02. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportág 45. világbajnoksága afféle előselejtező a 2016-os ötkarikás játékokra: a jövő évi, már ténylegesen olimpiai kvalifikációs vb-n, Glasgow-ban a csapatversenyben csak azok az együttesek indulhatnak, amelyek most azt első huszonnégy között végeznek. Egyéni kvótákat még szerezhetnek azok, akik a jövő évi vb szerenkénti döntőiben érmet nyernek, és az egyéni összetett alapján is lesznek, akik kvalifikálják magukat. Ám jó vásárt a csapatkvótával lehet szerezni, ami öt egyéni indulót is jelent majd tizenkét férfi és női együttesnek.

Nanningban persze első lépcsőben a 24-be kell bekerülni, és ezt válogatottunk mindkét fronton előirányozta. Férfi csapatunkat Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert, a nőit Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Al-Salty Dália és Horváth Enikő alkotja. Berkinek lólengésben is komoly tervei vannak; de ezzel ugyanígy van a címvédő japán Kamejama Kohej, valamint a britektől a még csak 21 éves Max Whitlock, aki az idei Eb-t „földöntúli” gyakorlattal nyerte meg olimpiai bajnokunk előtt.

„Jól sikerült a pódiumedzés, bár a szer nem szabályszerű, még a japán lónál is furcsább, mások a kápák, de hozzászoktam, már nem zavar különösebben” – idézte a magyar szövetség közleménye a két vb- és hat Eb-arannyal is rendelkező Berki Krisztiánt.

Kovács István vezetőedző elmondta, hogy Berki válla nincs teljesen rendben, ezért az UTE tornásza az utóbbi napokban nem kapott teljes terhelést, de a felkészülése ennek ellenére jól sikerült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.