Honvédnak tisztelegj: már 1348 éremnél tartanak

141 olimpiai, 628 vb- és 579 Eb-éremmel a nemzetek rangsorában is figyelemre méltó helyet lehetne elfoglalni.

2015. 01. 22. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jeles eseményhez ünnepi kiadvány is dukál, és Török Ferenc összeállításában sorjáznak a dicső múlt epizódjai. Az 1952-es olimpián, Helsinkiben győztes Aranycsapat a Honvédra épült – a labdarúgó-szakosztály persze ma már külön életet él –, katonatisztként 1951-től itt forgatta a kardot a hatszoros olimpiai bajnok Kárpáti Rudolf, és itt úszott Tumpek György, aki 1953-ban és 1954-ben 100 méter pillangón ötször döntött világrekordot, s innen lett 1955-ben a földkerekség legjobb sportolója az atléta Iharos Sándor is, aki 1500-tól 10 000 méterig minden távon világcsúcstartó volt. S hogy nagyobbakat ugorjunk az időben, Nagy Tímea 2000-ben és 2004-ben ugyancsak a Honvéd színeiben nyert olimpiát párbajtőrvívásban, Rióban pedig Kovács Katalin és Szabó Gabriella címvédőként ülhet be a kajaknégyesbe, ha legyűrik a hazai konkurenciát

Az már biztos, hogy vb-bronzérmével a sportlövő Tobai-Sike Renáta első magyarként kijutott az olimpiára. És arra is mérget vehetünk, hogy a Honvéd sikerszériája folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.