Vettel bepörgött, már Schumachert látják benne

A nemzetközi sajtó a Mercedesek egyeduralmát megtörő német pilóta sikerét taglalta a malajziai nagydíj után.

FT
2015. 03. 30. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország:
Bild: „Kiabálás, könnyek, ünnep és buli az első ferraris győzelme után. Vettel teljesen bepörgött Malajziában.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Egy valóra vált álom. A második ferraris futamon az első siker. Vettel az orránál fogva vezette két mercedeses riválisát. Vajon ő a következő Schumacher?”

Süddeutsche Zeitung: „Diadal a kétkedőknek: Vettelnek két futam is elég volt az első ferraris győzelemhez. A négyszeres világbajnok meglepődött és megkönnyebbült, hogy ilyen hamar szárnyakat adott az istállónak.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: „Grazie! Grazie! Grazie! Vettel első sikerét aratta maranellói színekben, maga mögé utasítva a mercedeses Lewis Hamiltont és Nico Rosberget. A Ferrari visszatért, Vettellel a világbajnoki cím a cél. Nagyszerű bokszstratégia, tökéletes autó, és a Mercedesek máris verve vannak. Ezek után már senki sem mondhatja, hogy Vettel csak a fantasztikus Red Bullnak köszönheti sikereit.”

Tuttosport: „Csodás vörös! Kétévnyi sötétség után Vettel ismét diadalra vezette a Ferrarit, amely időtlen idők óta nem nyert futamot. A siker kulcsa a rendelkezésre álló lehetőségek tökéletes kihasználása volt. Schumacher utolsó, 2006-os győzelme óta nem hangzott el egymás után a német és az olasz himnusz a dobogón.”

Corriere dello Sport: „A Ferrari visszatért és a Mercedes kihívójává lépett elő. Nem, ez nem álom. Vettel mestermunkát végzett az edzésen és a futamon is, az autója és a stratégiája is remekül működött. Schumi után Seb: a vörösök újra megtalálták az elveszett uralkodójukat.”

La Repubblica: „Vettel megmutatta a tudását, Schumacher józanságával vezetett, és immár nemcsak a csapat, hanem a szurkolók is szeretik őt. Amint megtanul, olaszul fog beszélni, és sosem felejti el kiemelni, hogy a Ferrari legenda.”

Spanyolország:
El País: „Vettel a Ferrarival is tud nyerni.”

El Mundo: „Vettel két év után ismét a dobogó tetején. Az olaszoknak azonban még sok versenykilométerre van szükségük ahhoz, hogy látsszon, mennyit javult a kocsi.”

El Periódico: „Vettel kihasználta a Mercedes hibáit.”

Anglia:
Guardian: „Az őrületes szepangi hőségben Vettel gondolkodott hideg fejjel, a Ferrari kétkiállásos taktikája pedig nyerőnek bizonyult. Voltak, akik négyszer cseréltek kereket Malajziában.”

Times: „Mindenki Hamilton győzelmére tippelt, de Vettel és a Ferrari visszatalált a régi formájához. Sok rajongó lelkesedik világszerte ismét, mert félő volt, hogy az újabb Hamilton–Rosberg csata megfojtja a vb-t.”

Daily Mail: „Malajzia ismét életet lehelt egy válságban lévő sportágba. Hamilton és Vettel is csodálatosan vezetett, de a taktikázásban a Ferrari volt a jobb, míg a Mercedes csak botladozott.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.