Hamilton és Rosberg újra ellenségek lettek

A Forma–1-es Kínai Nagydíj másnapján Lewis Hamilton újabb győzelme szinte elsikkad a balhé mellett.

2015. 04. 13. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga a futam sima ügy volt a Mercedesnek, Hamilton nyert Rosberg előtt, a leintés után azonban a sajtótájékoztató szolgált munícióval a médiának, hogy ne az unalom miatt kelljen fanyalogni. A frusztrált Rosberg ugyanis a nyílt színen megvádolta csapattársát, hogy a verseny közepén szándékosan visszavette a tempót, s így Sebastian Vettelt kitervelten a nyakára hozta. A pályafutása 35. futamgyőzelmét elkönyvelő Hamiltonról mindez lepergett, annyit jegyzett meg, hogy ő csak óvta a gumijait, s önmagával volt elfoglalva. A közjáték előrevetítheti, hogy a két pilóta között vége a fegyverszünetnek, és újra beáll a tavalyi szezon nagy részét jellemző hadiállapot.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke Hamiltonnak adott igazat, és elmondása szerint a csapatértekezleten elsimították az ellentétet. Legalábbis ez a hivatalos verzió

A korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda, a csapat résztulajdonosa szerint egyébként amíg a riválisok mögöttük vannak, a pilótáik nyugodtan marakodhatnak, mert az egoizmus elengedhetetlen a sikerekhez. „Amíg nyerünk, addig engem nem érdekel, ha balhé van a versenyzőink között, ez időnként elkerülhetetlen. Természetesen nehéz elviselni, ha kikapsz a csapattársadtól, ezzel annak idején magam is így voltam, amikor Alain Prost megelőzött” – ismerte el Lauda.

Mondani sem kell, hogy a nemzetközi sajtó is leginkább Hamilton és Rosberg afférjával foglalkozik.

Németország:

Bild: „A kínai krach. Hamilton szándékosan fékezte Nico Rosberget. Az ezüst nyilakból ezüst ellenségek lettek.”
Frankfurter Rundschau: „Győzelem és viszály, izzott a levegő Sanghajban. Rosberg sértődötten panaszkodott csapattársánál, aki szinte derűsen vette tudomásul a szemrehányást.”
Hamburger Abendblatt: „Stressz a Mercedesnél, Rosberg kiakadt Hamilton vezetési stílusán.”
Süddeutsche Zeitung: „Lassan elérhetetlen: Hamilton sima sikere után Rosberg közölte, riválisa szándékosan pepecselt, hogy rontson az ő helyzetén.”
Stuttgarter Zeitung: „Újabb forduló a Mercedes-viszályban.”
Die Welt: „Győzelem és veszekedés. A Mercedesek elöl végeztek Kínában, de a második helyezett Rosberg nekiesett Hamiltonnak.”

Anglia:

Sun: „A történelemkönyvekbe szoros versenyként kerül be a Kínai Nagydíj, pedig korántsem volt az. Ha ez a csapaton belüli csata bokszmeccs lett volna, idő előtt félbeszakítja a bíró, mert Hamilton szórakozott riválisával.”
Telegraph: „Hamilton a sanghaji bajnok. Negyedszer nyert Kínában, és a kezében van az irányítás.”
Daily Mail: „Hamilton és Rosberg ismét összeszólalkozott a futam utáni sajtótájékoztatón.”
Daily Mirror: „Lassú és dühös. Hamilton és Rosberg csatája nyilvános vitába torkollott. A németet nyilván zavarta, hogy Hamilton mindhárom edzésen és a futamon is a legjobb volt, ráadásul övé lett a leggyorsabb kör is.”
The Times: „Ha Hamilton még nem bizonyította volna be, hogy ő a legjobb pilóta, azt már megmutatta, hogy a legjobb autóban ő a legjobb.”

Spanyolország:

La Vanguardia: „Hamiltoné az utolsó szó. A brit versenyző kénye-kedve szerint uralta a sanghaji futamot, helyreállította a rendet a Ferrarival szemben, és kihozta sodrából csapattársát.”
Mundo Deportivo: „Hamilton szórakozott. A brit sokáig bújócskázott, csak az utolsó pillanatokban adott gázt, aztán elporzott a győzelem felé.”
El País: „Hamilton megelőzte Rosberget és Sebastian Vettelt, felbosszantva csapattársát, aki önzőnek nevezte őt.”
As: „Ismét bebizonyosodott a Mercedes fölénye, Vettel azonban jelezte, hogy a Ferrari nagy léptekkel halad előre.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: „Nico nyilvánvalóan nehezen viseli, hogy csapattársa folyton megelőzi őt, ezért veszekedést szított. Pedig valójában nem sok minden miatt lehetett tegnap dühös Hamiltonra.”
Corriere dello Sport: „A verbális pengeváltás több érdekes dologra világított rá: Rosbergnek a második hely marad, Lewis a vezér, és a németnek már nincsenek meg azok a technikai és mentális képességei, amelyek a csúcsra repíthetnék őt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.