Bienerth vállalja: megszólalt a lehetséges Gyárfás-utód

A budapesti olimpiai pályázat alelnöke elismerte, hogy indul az úszószövetség elnöki posztjáért.

G.B.
2016. 12. 19. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bienerth Gusztáv interjút adott a Nemzeti Sportnak, a cikk legfontosabb része az, hogy a turizmusért felelős kormánybiztos, aki a budapesti olimpiai pályázat alelnöke is egyben, indul az úszószövetség elnöki tisztéért.

„Akik követték a ténykedésemet a magyar sport háza táján, azokat talán nem éri meglepetésként, hogy most, hogy az elnök lemondott, jelentkezem, ha nem is a posztért, de a feladatért, amelyet az úszószövetség vezetése jelent. Ez a rendkívül izgalmas feladat szorosan összefügg az eddigi tevékenységemmel, a magyar turizmus és a 2024-es olimpiai pályázat ügyével” – magyarázta Bienerth. A 61 éves közgazdász egy raklapnyi tisztséget látott el korábban: volt az Amerikai Kereskedelmi Kamara és az UNICEF hazai elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség nemzetközi elnöke, a PricewaterhouseCoopers magyarországi vezérigazgatója, és a FIFA jogi bizottságnak is tagja volt.

Ami esetében rendkívüli fontossággal bír, hogy megkerülhetetlen támogatói vannak. Mint arról az interjúban is beszélt, a sportállamtitkár,

Szabó Tünde mellette teszi le a voksát, erről személyesen egyeztettek, és Gyurta Dániel és Hosszú Katinka is őt látja a megfelelő Gyárfás-utódnak.

Elárulta, „sportolókkal, klubvezetőkkel, szakemberekkel, sportdiplomatákkal, támogatókkal, politikusokkal” is leült már tárgyalni, így lobbiereje megkérdőjelezhetetlen.

Bienerth Gusztáv az interjúban hangsúlyozza, a sportdiplomáciában szerzett tapasztalatait, vezetői képességeit szeretné leginkább hasznosítani munkája során.

Gyárfás Tamás november 30-án távozott a Magyar Úszó Szövetség éléről Hosszú Katinkával folytatott több hónapos kommunikációs háborúja nyomán. Az olimpiai bajnok mögé jeles úszók sorakoztak fel, és Szabó Tünde is érzékeltette, jobb, ha távozik. Gyárfás hivatalosan december 14-én nyújtotta be lemondását az elnökség elé, majd sajtótájékoztatón közölte, abban az esetben, ha az új elnököt megválasztó közgyűlés döntő többsége őt akarja elnöknek, akkor vállalja a felkérést. (Erről bővebben itt írtunk.) A közgyűlés január 8-án választja meg az új elnököt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.